YENİ DEVLET HASTANESİNDE İNCELEME

Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, geçtiğimiz günlerde hizmete giren Yeni Yalova Devlet Hastanesi bünyesinde bugüne kadar Yalova’da olmayan branşların da hızla devreye gireceğini, bu anlamda hekim sayısının da artacağına dikkat çekti.

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, BBP Yalova İl Başkanı Munip Namal, Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray Acil Servis ve bazı poliklinikleri hizmete giren 400 Yataklı Yalova devlet Hastanesi’ni gezdiler. Burada konuşan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ve Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray hastanenin en geç 2.5 ay içerisinde tam kapasite ile yeni binada hizmet vermeye başlayacağını söylediler.

107 bin metrekare kapalı alanı 140 polikliniği ve istendiğinde 625 yatak kapasitesine çıkabilen Yalova Devlet Hastanesi tüm bu özellikleri ile Türkiye’nin en büyük 5 Devlet Hastanesi arasında yer alıyor. 2,5 yıldır süren çalışmalar sonrasında tamamlanan dev yatırım ilin onlarca yıllık sağlık ihtiyacını karşılayabilecek.

Acil Servis, Fizik Tedavi Merkezi ve bazı polikliniklerin devreye girdiği 400 Yataklı Yalova Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, BBP Yalova İl Başkanı Munip Namal, Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray’ı Yalova Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Burak Gül karşıladı. Ardından polikliniklerin bulunduğu bloğu gezen Bağatar, Öz, Namal ve Eray tedavi için hastaneye gelen vatandaşlarla sohbet ederek hal ve hatırlarını sordular.

Hastaneyi gezdiği esnada vatandaşların hastane hakkındaki fikirlerini de sormayı ihmal etmeyen AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar olumlu tepkiler aldı. Hastanenin çok modern bir sağlık tesisi olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Yalova Devlet Hastanesi gerçekten her açıdan muhteşem bir yer oldu. Fiziki şartları tartışılmaz bir noktada. Sağlık hizmetlerinin de üst seviyeye çıkacağı ortada. Bu yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Yalova Devlet Hastanesi’ni gezdikten sonra soruları yanıtlayan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar hastanenin sahip olduğu kapasite ile ilin en az 25-30 yıllık sağlık hizmetleri ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Hastanenin en geç 2,5 ay içerisinde tam kapasite ile hizmete başlayacağına değinen Bağatar, “Öncelikle bu projenin hayata geçmesinde emeği olan önceki dönem milletvekillerimiz, il başkanlarımız, şu anki sayın milletvekillerimiz, Sağlık Bakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a herkese saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yalova açısından son derece önemli bir proje hayata geçirildi. 2.5 yıldır burasının inşası sürüyordu. Acil servis ve bazı poliklinikler artık bu yeni binamızda hizmet vermeye başladılar. Eski Devlet Hastanesi diye adlandırılan mevcut hastane de ileriki yıllarda fizik tedavi, rehabilitasyon merkezi ve Diş Hastanesi olarak yenilenecek, düzenlenecek ve faaliyete girecek. Yalova ülkemizin en fazla göç alan illerinden birisi durumunda. Nüfusumuz hızla artıyor. Doğal olarak da ilerleyen yıllarda sağlık sorunları yaşamamak adına sağlık kapasitemizi arttırmamız gerekiyordu. Şu anda yatırımımız tamamlanmış durumda. 107 bin metre kare üzerinde kapalı alana sahip, 140 polikliniği olan, 400 yataklı denilse de bu kapasitesi istendiğinde 625 yatağa kadar çıkartılabilen bir bina burası. Ameliyathane sayımız oldukça fazla. Yalova en az 25-30 sene başka bir sağlık yatırımına ihtiyaç duymayacak. Bir iki ay içerisinde hastanemiz tamamen hizmete girecek” dedi.

Yalova Devlet Hastanesi’nin modern bir sağlık tesisi olduğunu ifade eden MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz ise bundan 20 yıl öncesine gidildiğinde hastanelerde kuyruklar oluşup sıralar beklendiğini hatırlattı. Bugün sağlık hizmetlerinde AB standartlarının yakalandığına da vurgu yapan Öz, “Yalova’da ki hastanemizin yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 20-30 yıl önce insanlar gece yarıları hastanelere gidip diğer güne sıra bulmak için hastanede yatarlardı. Ülkemiz o denli zor günlerde sağlık hizmetleri anlamında Avrupa standartlarını yakalayan bir noktaya geldi. Yalova’da da o günleri yaşadık. Bugün bu denli modern bir hastaneye kavuşmuş olmaktan bizler de son derece mutluyuz” diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinin önemine değinen BBP Yalova İl Başkanı Munip Namal ise, “Sağlık hizmetleri çok önemlidir. Sağlık her şeyin başıdır. Bu noktada sağlık hizmetlerinin kesintisiz, hızlı ve kaliteli bir şekilde verilmesi gereklidir. Hayata geçirilen 400 Yataklı Yalova Devlet Hastanesi ilimize bunları sağlayacağı için çok değerlidir. Ben bu yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yalova Devlet Hastanesi’nin taşınma süreci hakkında bilgiler veren Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray ise, “Binayı bakanlığımızdan 18 Ağustos 2022 tarihinde teslim aldık. Arkadaşlarımız bu kadar kısa süreler içerisinde ortaya koydukları yoğun çalışmalarla hastanemizin Acil Servisi, bazı poliklinikler ve fizik tedavi merkezinin hizmete girmesini sağladılar. Yalova Valimizin önderliğinde Yalova Belediyesi ve bazı kamu kurumlarından da ciddi destek gördük. Onlara da çok teşekkür ederim. Her geçen gün burada hizmet veren birimlerimizi ve branşlarımızı arttırarak en geç 2-2,5 ay içerisinde hastaneyi yüzde 100 kapasite ile faaliyete geçireceğiz” dedi.

Sağlık hizmetlerinde kesintinin kabul edilemez olduğunun da altını çizen Eray, “Ama unutulmamalıdır ki biz Yalova ilindeki en büyük hastaneyi taşıyoruz. Sağlık hizmeti ertelenemez ve ötelenemez. Burayı faaliyete sokarken şu anda kullandığımız mevcut hastanede de her hangi bir aksamanın yaşanmamasını sağlamak zorundayız. Dolayısıyla hem orada hizmet sürecek ama buraya da taşınma ve yerleşme sürecek” diye konuştu.

Yalova Devlet Hastanesi bünyesinde bugüne kadar Yalova’da olmayan branşların da hızla devreye gireceği müjdesini verdi. Eray bu anlamda hekim sayısının da artacağına dikkat çekerek, “Yalova Devlet Hastanesi elbette fiziki şartlarına paralel olarak yeni poliklinik ve branşların açılması ile birlikte verdiği sağlık hizmeti yelpazesini de genişletiyor. Bu doğal olarak hekim sayısının artışını da getirecek. Bugüne kadar Yalova’da olmayan ve vatandaşlarımızın çevre illere gitmek zorunda kaldıkları yeni birimler de hastanemizde yer alacak” şeklinde konuştu.



0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!