YALOVA VE İLÇELERİNDE 18 MART TÖRENLERİ

Yalova Valiliği tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Anma programına Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova milletvekilleri Meliha Akyol, Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Garnizon Komutanı Deniz Albay Cenk Topuz, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri Protokol Üyeleri, Siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla, "Özgürlüğümüz ve ulusal çıkarlarımızın korunması adına yurdumuz ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde görevini yapmış olmanın huzuru içinde yatan kahraman askerlerimizi, polisimizi, savunmasız bir şekilde vatan hainlerini durdurmak için hayatını feda eden 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi, vatanı uğruna canlarını hiçe sayan bütün kahraman şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak için bugün toplanmış bulunmaktayız" dedi. Konuşmalarının ardından Yalova Şehitliği ve Polis Şehitliği'nde törenler düzenlenendi. Şehit mezarlarına karanfiller bırakılırken dualar da okundu.

ÇINARCIK’TA 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİ
Çınarcık’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma töreni yapıldı.Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanımız Numan Soyer, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Koçak, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çingi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Atatürk büstü önüne Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığımızın çelenkleri sırası ile konuldu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören son buldu. 
 
 
ÇİFTLİKKÖY'DE 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİ
Çiftlikköy’de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’incı yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri dolasıyla yapılan etkinlikler, Kaymakamlık Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk töreni ile başladı.Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Özgür Nakaşçı ile şehit aileleri ve gaziler adına Şehit Abdülhamit Kaya’nın babası Necip Kaya tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları yapıldı..18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına ise Yalova Bahçeşehir Koleji ev sahipliği yaptı. Okul sergi salonunda gerçekleştirilen etkinlikler sergisinin gezilmesinin ardından başlayan programda Çanakkale Savaşı’nın önemini anlatan şiir ve tiyatro gösterileri ilgiyle izlendi. Etkinlikte bir öğrenci de işaret diliyle Çanakkale Türküsü’nü okudu. Etkinlikte 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni konu alan okullar arası yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini ise Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Özgür Nakaşçı ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar takdim etti. Öğrencilerin hazırladığı ve büyük beğeni toplayan Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı tiyatro gösterisi ile program sonra erdi.
 
 
ALTINOVA'DA 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİ
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programı, Altınova İlçe Kaymakamlığı önünde çelenk koyma töreni ile başladı. Çelenk koyma töreninin ardından ilçe protokolü, Hersek ve Tavşanlı Şehitliklerini ziyaret ettiler.Ardından Altınova Subaşı İlkokulu’nda hazırlanan program gerçekleştirildi.Altınova Subaşı İlkokulu’ndaki programda öğrencilerin sahnelediği tiyatro gösterisi büyük beğeni toplarken, seslendirilen şiirler de duygulu anlara neden oldu.Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de
Törene; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Karamürsel Eğitim Merkezi Kurmay Başkanı Dnz. Alb. Erhan Fıçıcı, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, il genel ve belediye meclis üyeleri, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, dire amirleri, şehit yakınları, gazi ve yakınları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.
 
ARMUTLU'DA 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİ
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 108. yıl dönümü münasebetiyle, Armutlu Kaymakamlığı Meydanı Atatürk Anıtı önünde anma programı düzenlendi. Program Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerin sunulmasıyla başladı.Programa KaymakamYusuf Melikşah Aydın, Armutlu Belediye Başkan Vekili Osman Aslan, Kamu kurum amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları,Şehit Aileleri,Gazilerimiz ve vatandaşlar katıldı.
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!