YALOVA'DA TURKOVAC AŞISI İLK KEZ VURULDU

Yalova Valisi Muammer Erol, beraberindeki İl Sağlık Müdürü Emrah Eray ile Yalova Devlet Hastanesine gelerek, TURKOVAC aşısının ilk kez uygulanmasını  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak Gül ve Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Recep Hacı ile birlikte takip etti.  

Hastanenin aşı odasındaki vatandaşlarla sohbet eden Vali Erol, kentte TURKOVAC'ın ilk uygulandığı vatandaşlardan Halil Ulusoy'u tebrik ederek, aşının hayırlı olmasını diledi.

Yalova’da yerli aşı olan Turkovac bugün uygulanmaya başladı.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen yerli koronavirüs aşısı Turkovac, Yalova Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı. 182 veya MHRS üzerinden randevu alan tüm vatandaşlar İlk doz ya da hatırlatma dozunu önceki aşılarının türü ne olursa olsun TURKOVAC ile olabilecek.
 
Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray ilk gün olmasına rağmen yerli aşıya ilginin yoğun olduğunu belirterek"Kendi aşısını üreten on ülkeden birisi olduğumuzdan dolayı gurur duyuyoruz. Bugün itibariyle ilimizde de Turkovac aşısı vatandaşlarımıza uygulanmaya başladı. İnşallah şifa olur, vatanımıza milletimize de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
 
Vali Muammer Erol ise yaptığı açıklamada “Omicron varyantının yoğun olduğu ve bulaş hızının da yüksek olduğu bu süreçte hatırlatma dozları da dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımızın TURKOVAC aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.
 
İlk doz aşı, Yalova Vali Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray ve sağlık yöneticilerin de katılımlarıyla Halil Ulusoy'a uygulandı.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!