YALOVA'DA HDEF SÜPER LİG

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde 30 haftalık normal maratonu 49 puan ve averajla dördüncü sırada noktalayan Semt77 Yalovaspor Basketbol’da başkan Orbay Tuna, normal sezon ve play-off’larla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Sezon başında planladıkları hedeflerden ilkine başarılı bir şekilde ulaştıklarının altını çizen Yeşil-Kırmızılıların başkanı, şimdi ise gözlerini play-off’larda final ve ardından Süper Lig’e diktiklerini belirtti.

‘Hedefimiz final oynayıp BSL’ye yükselmek’

Semt77 Yalovaspor Basketbol Başkanı Orbay Tuna, “Sezon başında iki hedefimiz vardı ilki olan saha avantajı kazanarak play-off’lara kalmaktı ve 4. olarak ilk hedefimize ulaştık. İkinci hedefimiz ise final oynamak ve BSL ye yükselmek. Takım olarak çok iyi durumdayız. Hem oynadığımız basketbol ile hemde takım olarak gösterdiğimiz uyum ile diğer takımlardan bir adım önde olduğumuzu düşünüyorum. Özellikle antrenör değişikliğinden sonra Hakan hocamız ile çok iyi bir hava yakaladık” diye konuştu.

‘Takımıma güveniyorum’..

Çok tecrübeli oyunculara sahip olduklarını kaydeden Tuna, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ben takımıma güveniyorum. Bugüne kadar göstermiş oldukları mücadele çok iyiydi. Şimdiden hepsine teşekkür ediyorum. Ama bu başarıyı taçlandırmak da bizim elimizde. Yalova tarihinde bir ilke imza atmak istiyoruz ve hak ediyoruz. Organizasyon olarak Süper Lig’e hazır olduğumuzu düşünüyorum. Çok tecrübeli ve özverili bir teknik ekibe sahibiz. Süper Lig hedefimizden sonraki amacımız altyapımızı canlandırmak. Bize yakışan Avrupa standartlarında bir tesis yapmayı planlıyoruz. Banvit’in kapanmasından sonra altyapıda bir boşluk oluştuğunu düşünüyorum ve yapmayı planladığımız tesis ve alt yapı hamleleriyle bu boşluğu doldurabilecek potansiyelimizin olduğunu görüyorum. Bizim en büyük hayalimiz Yalova’nın basketbol şehrine dönüşmesi. Çünkü biz Yalova’yı da basketbolu da çok seviyoruz.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!