YAFEM ŞÖLENİ KORTEJ EŞLİĞİNDE BAŞLADI

YAFEM 25. Türk Boyları Kültür Şöleni bugün Gazipaşa Caddesinde katılımcı ülkelerinden gelen Türk Boyları ekiplerinin yaptığı kortejle birlikte başladı. Gazipaşa caddesi deprem anıtı önünde başlayan kortej eşliğindeki yürüyüşte katılımcı ekipler gösterilerini yaparken, Yalovalı vatandaşlar da katılımcılara sevgi gösterilerinde bulundular. Katılımcı ekipler, bir hafta boyunca Yalova ilçe ve beldelerinde gösterilerini gerçekleştirecekler.

Gazipaşa Caddesi'nde başlayan kortej yürüyüşü Atatürk Anıtında sona erdi. Festivale bu yıl YAFEM ekiplerinin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, KKTC, Kırgızistan, Bosna Hersek, Özbekistan, İran, Irak, Kabardey, Karaçay Çerkes, Kuzey Osetya, Rusya Astrahan, Kazakistan, Saha Yakut, Çeçenistan ve Dağıstan'dan halk oyunları ekipleri katılıyor. Şölende ayrıca ve Doğu Türkistan Derneği ekibi de katıldı.

22 Temmuz tarihinde sona erecek olan Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında halk oyunlarının yanı sıra; 16. Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması, Türk Dünyası Siyasetçiler Buluşması ve Türk Dünyası STK’lar Buluşması da gerçekleşecek. Kültür Şöleninin başlaması dolayısıyla açıklamalarda bulunan YAFEM Başkanı Özer Koyuncu, Yalova’nın Türk Dünyası’na açılan bir pencere olduğunu ve 25 yıldır Türk Dünyası’nı şehrimizde bir araya getirdiklerini belirterek şöyle konuştu. “Bu yıl 25.’sini yapacağımız Türk Boyları Kültür Şöleni'ne 20 ülkeden katılan Türk boyları ve akraba toplulukları grupları folklor gösterileri yapacak. Yıllardır tüm dünyadaki Türk boylarını bir araya getirerek, kültür, gelenek- görenek ve folklor alanında bir köprü oluşturma anlayışıdır"

İşte O Anlar ve Ayrıntılar

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!