ÜNLÜ RUS RESSAMDAN YTSO ZİYARETİ
Rusya siyasi ve askeri uzmanı Yevgeniy Mihaylov ve eşi, ünlü ressam Anna Maksimova, Yalova’da çeşitli temaslarda bulunarak Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek’i makamında ziyaret etti.
Rusya siyasi ve askeri uzmanı Yevgeniy Mihaylov ve eşi, ünlü ressam Anna Maksimova, Yalova’da çeşitli temaslarda bulunarak Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek’i makamında ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Rusya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Cemil Demiryürek, son dönemde Yalova’da birçok büyükelçi ve uluslararası heyeti ağırladıklarını belirterek, şehrin giderek uluslararası düzeyde dikkat çeken bir merkez haline geldiğini ifade etti.
Yevgeniy Mihaylov, Başkan Demiryürek’e Taganrog şehrini simgeleyen bir hatıra hediye ederken, Taganrog’un ünlü Rus yazar A. P. Çehov’un doğum yeri olduğunu da hatırlattı. Ressam Anna Maksimova ise Taganrog’un ünlü ressamlarının ve kendi eserlerinden oluşan bir sanat kataloğu takdim ederek, bu eserlerle ileride uluslararası sergilere katılmayı planladığını dile getirdi.
Başkan Demiryürek, Yalova’da yakın zamanda kurulması planlanan resim müzesinde böylesine değerli eserleri görmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti. Maksimova da müze açıldığında bir eserini Yalova’ya hediye etme sözü verdi.Ziyaretin sonunda Başkan Demiryürek, misafirlere Yalovalı girişimci kadınlar tarafından üretilen yöresel ürünlerden oluşan bir hediye sepeti takdim etti.






Benzer Haberler
ÖZBEKİSTAN'DAN VALİ YARDIMCISI YALOVA'DA
YALOVASPOR BASKETBOLDAN ALAYINA İSYAN
ÜNLÜ RUS RESSAMDAN YTSO ZİYARETİ
YÜRÜYEN KÖŞK'TE HÜZÜNLÜ BEKLEYİŞ
YALOVA'DA 17.796 HAYVANA ÇİP TAKILDI
ÇİFTLİKKÖY İLÇESİNDE ESNAF ZİYARETLERİ
KÖY YOLLARINA SICAK ASFALT YAPILDI
BELEDİYEDEN BUĞDAY TOHUMU DESTEĞİ