ÜNİVERSİTEDE ULUSLARARASI İŞLETME BULUŞMASI
Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü, 2025 yılı Uluslararası İşletme Yönetimi (IBM) çalıştay programı kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İngiltere’nin Northampton Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen çalıştay gezisinin bu yılki durağı, 28 Nisan – 2 Mayıs 2025 tarihleri arasında Yalova oldu. Programa, Northampton Üniversitesi’nden 42 öğrenci ve 4 akademisyenden oluşan heyet katıldı.
Yalova Üniversitesi İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi Çalıştayına Ev Sahipliği Yaptı.
Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü, 2025 yılı Uluslararası İşletme Yönetimi (IBM) çalıştay programı kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İngiltere’nin Northampton Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen çalıştay gezisinin bu yılki durağı, 28 Nisan – 2 Mayıs 2025 tarihleri arasında Yalova oldu. Programa, Northampton Üniversitesi’nden 42 öğrenci ve 4 akademisyenden oluşan heyet katıldı.
29 Nisan salı günü başlayan yoğun bir akademik ve kültürel etkileşim süresince, Northampton ve Yalova Üniversitesi öğrencileri çeşitli etkinliklerde bir araya geldi. Çalıştayın hazırlık ve yürütme süreci, Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selami Özcan öncülüğünde; bölüm başkan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Özlem Usman, Dr. Öğr. Üyesi Vedat Demirkol ve Dr. Öğr. Üyesi Vildan Taşlı Karabulut’un koordinasyonuyla yürütüldü. Northampton Üniversitesi’nden Dr. Kiran Kaur, Dr. Deniz Meriç, Dr. Khaza Ahmed ve Dr. Abdullah Al Mamun da programın başarılı bir şekilde gerçekleşmesine büyük çaba sarf ettiler.
Çalıştayın açılışı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Yürür’ün konuşması ve üniversite tanıtımıyla başladı. Ardından Doç. Dr. Onur Ünlü “Türkiye’de İşletme Yönetimi Eğitimi”, Dr. Öğr. Üyesi Vildan Taşlı Karabulut ise “Türk Kültürü ve İşletme Yönetimi” başlıklı sunumlarıyla devam etti.
Program kapsamında işletme öğrencileri, kültürel karşılaştırmalar, iletişim engelleri, liderlik ve iş dünyasında inovasyon gibi konularda grup sunumları gerçekleştirdi. Ayrıca iki üniversite “Uluslararası İşletme Yönetimi ve İşletme bölümü öğrencileri arasındaki etkileşimi arttırmak ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla çeşitli “icebreaker” etkinlikleri ile pazar araştırmasına dayalı iş planı atölye çalışmaları yapıldı.
Etkinliğin ilk günü sonunda, öğrenciler ekipler halinde deniz aracı tasarımı üzerine orijinal projeler sundu. Tasarımlar, yaratıcılık, sağlamlık ve görsellik kriterlerine göre değerlendirildi ve 7. tasarım birincilik ödülüne layık görüldü.
İkinci gün, katılımcılar Yalova’daki Kağıt Müzesi’ni ziyaret ederek kağıdın tarihsel gelişimini yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Ardından eş zamanlı olarak düzenlenen işletme gezileri kapsamında AKSA Fabrikası ve Proses T.I.M firmasını gezdiler. Daha sonra Garden A.Ş.’de yer alan “Samast Süs Bitkileri işletmesi ziyaret edildi. Yapılan bu gezilerle çalıştay saha tecrübeleri ile zenginleştirildi.
1 Mayıs’ta katılımcılar İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Türkiye’nin zengin kültürel mirasını deneyimledi. 2 Mayıs’ta ise program sona erdi ve misafirler İngiltere’ye dönüş yaptı.
Yalova Üniversitesi İşletme ile Northampton Üniversitesi Uluslararası İşletme Yönetimi bölümleri arasında Ekim sonu Kasım başında düzenlenmesi konuşulan ICOBS 2025 Konferansı’na yönelik iş birliği görüşmesi yapıldı. Ev sahibi bölüm tarafından bNorthampton Üniversitesi Uluslararası İşletme Yönetimi öğrencilerinin bu etkinliğe katılımı hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Etkinlik süresince Yalova Üniversitesi işletme bölümü öğrencileri gönüllü olarak aktif rol aldı. Her bir misafir öğrenciye bir Yalova Üniversitesi işletme öğrencisi eşleştirildi ve bu sayede akademik ve sosyal etkileşim en üst düzeye taşındı.
Organizasyonun yürütülmesinde Arş. Gör. İlknur Koçyiğit Bayniş, Arş. Gör. Merve Erarslan Tuğcu, Arş. Gör. Mustafa Yılmaz, Arş. Gör. Dr. Halil İbrahim Zengin, Arş. Gör. Dr. Hacer Öztürk, Öğr. Gör. Dr. Tuğba Cengiz, Arş. Gör. Gökçen Evci, Arş. Gör. Hakan Baltacı, Arş. Gör. Dr. Hümeyra Yılmaz, Arş. Gör. Filiz Ercan Yıldırım ve Öğr. Gör. Dr. Gülnur Hacat Yılmazoğlu görev aldı.
Bu tür uluslararası etkinliklerin, öğrenci ve akademisyenler arasında bilgi ve kültür alışverişini teşvik ederek küresel bakış açısının gelişimine önemli katkılar sunduğu değerlendirilmektedir. Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda benzer nitelikte akademik iş birliklerine ev sahipliği yapmayı sürdürecektir.
Benzer Haberler
SOYGÜZEL, İZMİR VALİSİNİ ZİYARET ETTİ
BAHÇEKAPILI'DAN PEHLİVAN'A ZİYARET...
ÇİFTLİKKÖY'DE EL ELE BELEDİYECİLİK
ÇINARCIK'DA 1 YILLIK ÇALIŞMA ANLATILDI
ÜNİVERSİTEDE ULUSLARARASI İŞLETME BULUŞMASI
ÇİFTLİKKÖY'DE “EL ELE BELEDİYECİLİK
İŞTE KENTSEL DÖNÜŞÜM MANZARALARI
ANIT AĞAÇLAR SÖYLEŞİSİ 5 MAYIS'TA...