ULUSAL TATBİKAT ÖNCESİNDE TOPLANTI

Yalova Valisi Muammer Erol Başkanlığında 2021 Ulusal TAMP Tatbikatı Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi. 19-21 Ekim 2021 tarihleri arasında 2021 yılı Ulusal TAMP tatbikatının yapılacağı  Yalova merkezli deprem afeti senaryosu üzerinden çalışma gruplarının yapacakları planlamalar toplantıda ele alındı. Ulusal TAMP tatbikatı öncesinde Yalova Valisi Muammer Erol’un, katılımıyla 122 Acil Çağrı merkezi Toplantı Salonunda çalışma ve planlamalar gözden geçirildi.

Toplantıya Vali Muammer Erol, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Çalışma Gruplarının Birim Amirleri ve Yalova AFAD personeli katıldı. AFAD İl Müdürlüğünün çalışma gruplarının çalışmaları hakkında yapılan gelen sunumun ardından kurum vekuruluşlar yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Toplantıda, İl Jandarma Komutanlığı-Nakliye Hizmet Grubu, İl Sağlık Müdürlüğü-Sağlık Hizmet Grubu, İl Emniyet Müdürlüğü-Güvenlik Ve Trafik Hizmet Grubu, Yalova Liman Başkanlığı- Nakliye Hizmet Grubu, Mezarlıklar müdürlüğü- Defin Hizmet Grubu, İtfaiye Müdürlüğü- Yangın Hizmet Grubu, SYDV Müdürlüğü- Ayni Bağış Depo Yönetimi Ve Dağıtım Hizmet Grubu, Türk Kızılay’ı- Beslenme Hizmet Grubu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü- Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Hizmet Grubu, Türk Telekom İl Müdürlüğü- Haberleşme Hizmet Grubu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü-Alt Yapı Hizmet Grubu- Hasar Tespit Hizmet Grubu- Enkaz Kaldırma Hizmet Grubu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü- Psikososyal Destek Hizmet Grubu, ÜEDAŞ ve ARMAGAZ- Enerji Hizmet Grubu, Defterdarlık- Zarar Tespit Hizmet Grubu, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü- Ulaşım Alt Yapı Hizmet Grubu- Teknik Destek Ve İkmal Hizmet Grubu 19-21 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak ulusal tatbikatla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Vali Muammer Erol, yaptığı konuşmada “19-21 Ekim 2021 tarihleri arasında ulusal bazda yapacağımız tatbikatta yer alan çalışma gruplarının ne yapılacağını ve nasıl planlayacağını belirlemek için bir araya geldik. Bu toplantının mutlaka faydasını göreceğiz. Olası deprem tatbikatımızda çalışma gruplarında sorumluluğu olanlar tecrübe sahibi olacak ve eksiklerini görerek tamamlama şansını yakalayacaklardır. Böyle bir hazırlıkla afete yakalanmak daha az kayba neden olacaktır. Çalışma gruplarının birim amirleri hazırlıkları ve planlamaları mutlaka yerinde görsün ve takip etsin. Kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızda kendi sorumlulukları ile ilgili planlamalarını yapıp bir sonraki toplantıda bilgilendirme yapacaklardır. Herkesin bu işi ciddiyetle ve gereken ehemmiyeti vererek yapmasını bekliyorum. Toplantıya katılan herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!