SAHİLDEKİ KİRLİLİK TBMM GÜNDEMİNDE
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, son günlerde Yalova kıyılarında artış gösteren deniz kirliliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme taşıyarak sorunun nedenleri ve alınan önlemler konusunda iktidara sorular yöneltti.
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, son günlerde Yalova kıyılarında artış gösteren deniz kirliliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme taşıyarak sorunun nedenleri ve alınan önlemler konusunda iktidara sorular yöneltti.
Marmara denizi ve Yalova sahilinde yaşanan kirlilik CHP Yalova milletvekili Tahsin becan tarafından TBMM gündemine taşındı. TBMM’de devam eden oturumlarda gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Yalova Milletvekili Becan " Yalova sahillerinde son günlerde ortaya çıkan tablo endişe vericidir. Kıyılarımızdaki yoğun yosunlaşma, kötü koku ve kirlilik görüntüleri vatandaşlarımızın haklı tepkisine neden olmaktadır." dedi
Becan konuşmasında " Deniz suyu analizlerinde bazı bölgelerde kalite sorunları tespit edilirken sahillerde yaşanan çevre kirliliği de Marmara Denizi'nin alarm verdiğini göstermektedir. Bu, yalnızca çevre meselesi değil halk sağlığı, turizm ve balıkçılık açısından da ciddi bir tehdittir." diyerek şöyle devam etti.
"İktidara soruyoruz: Sahillerdeki kirliliğin kaynağı nedir? Denetimler yeterli midir? Marmara'yı ve Yalova kıyılarını korumak için hangi adımlar atılmaktadır? Vatandaş kirli sahiller, kötü kokular ve çevre ihmaliyle yaşamaya mahkûm değildir. Temiz bir çevrede yaşamak anayasal bir sorumluluk olduğu kadar gelecek nesillere de borcumuzdur. Yetkililerden gereken incelemelerin yapılmasını arz ederim."



Benzer Haberler
TERMAL'DE TURİZM İŞLETMELERİNE DENETİ
SAHİLDEKİ KİRLİLİK TBMM GÜNDEMİNDE
HALİL İNALCIK ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
YTSO, OSB BAŞKANLAR TOPLANTISINDA
ÇİFTLİKKÖY'DE KURSİYERLERİNİN SERGİSİ
YALOVA KENT ORKESTRASI KURULDU
SEYRANTEPE'DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI
ÇİFTLİKKÖY’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI