MERSİN 80 YALOVA 70

Misli.com TBL 20. hafta kapanış mücadelesinde Semt77 Yalovaspor deplasmanda karşılaştığı Mersin BBGSK'ye 70-80 mağlup oldu. Mersin'in bu sonuçla liderliğini devam ettirdi.

Dengeli başlayan karşılaşmada ilk 5 dakika 8-8 ile geçildi. Alp Karahan'ın 5 sayılık sekansıyla üstünlüğü eline alan Mersin, rakibine de molayı aldırdı. Moladan Yalova sayıyla dönse de, Mersin cevap vererek liderliği bırakmadı ve ilk periyodu 20-17 ile kapattı.

İkinci periyoda yayın gerisinden harika başlayan Mersin arka arkaya üç üçlük isabetiyle farkı da ilk kez çift haneye çıkardı (29-17). Bu dakikalarda Yalova rakibin iyi savunmasının etkisiyle topu içeri taşımakta zorlandı. Son bölümde baskın oyunlarıyla farklı üstünlüğü Mersin elinde tuttu. İkinci periyodu Mersin 44-35 ile geçti. 
 
Üçüncü periyoda iki ekip de iyi savunmayla başladı. Rakibinin özellikle kısalarını savunmakta zorlanan Yalova, üst üste geçiş hücumlarından skor bularak farkı eritmeyi sürdürdü. Hücumda ilk yarıya göre daha etkisiz kalan Mersin ise üst üste potadan eli boş dönse de üstünlüğü bırakmadı. Üçüncü periyod 53-49 Mersin üstünlüğüyle geçildi.
 
Final periyoduna savunmayı da tekrar yukarı çeken Mersin, Yalova'nın topu içeri taşımasına izin vermedi. Hücumda sıkışan Yalova ise çareyi dış şut denemelerinde aradı. Ancak istediği yüzdeyi yakalayamadı ve farkın açılmasını önleyemedi. Karşılaşmanın galibi 80-70 Mersin BBGSK oldu.
 
Öne çıkanlar...
Mersin BBGSK: Aaron Jackson 17 sayı 8 ribaund, Oğuzhan Kızıl 12 sayı 7 ribaund, Alp Karahan 11 sayı
Semt77 Yalovaspor: Jamuni Mcneace 18 sayı 6 ribaund, Sercan Topçu 11 sayı 4 asist 3 ribaund, Tunahan Dikmen 11 sayı 3 ribaund

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!