KUYUDAKİ KÖPEK 3 GÜN SONRA KURTARILDI
Esenköy beldesinde, ormanlık alandan yaklaşık üç gündür aralıksız hayvan sesi geldiği yönündeki ihbar üzerine harekete geçen ekipler, zorlu bir kurtarma operasyonuna imza attı.
Esenköy beldesinde, ormanlık alandan yaklaşık üç gündür aralıksız hayvan sesi geldiği yönündeki ihbar üzerine harekete geçen ekipler, zorlu bir kurtarma operasyonuna imza attı.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın ardından Yalova AFAD Arama ve Kurtarma Ekibi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile ES-AK Arama Kurtarma Ekibi bölgeye sevk edildi. Sarp ve yoğun bitki örtüsüne sahip arazide titizlikle yürütülen arama çalışmaları sonucunda, sesin kaynağının eski bir su kuyusuna düşerek mahsur kalan bir köpek olduğu belirlendi.
Ekiplerin koordineli çalışmasıyla bulunduğu kuyudan güvenli şekilde çıkarılan köpeğin, uzun süre mahsur kalmasına bağlı olarak yorgun ve bitkin olduğu değerlendirildi. Sedye ile sarp araziden taşınan köpek, ilk sağlık kontrollerinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü koordinesinde tedavi ve bakımının yapılması amacıyla Çınarcık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Yetkililer, kurtarılan köpeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirtirken, başarılı kurtarma operasyonunda görev alan tüm ekiplerin koordineli çalışmasının olası bir can kaybını önlediğini ifade etti.
İşte o anlar ve ayrıntılar



Benzer Haberler
YALOVA 3.FİLM FESTİVALİ DEVAM EDİYOR
GÜNEYKÖY’DE SIFIR ATIK İÇİN UYGULAMA
EKONOMİ ZİRVESİ YALOVA OSB'DE YAPILDI
ALTINOVA’NIN TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
ÇİFTLİKKÖY'DE İTFAİYE HAFTASI KUTLANDI
VALİ USTA, MÜZİSYENLER KAHVEHANESİNDE
TERMAL’DE TURİZM MASAYA YATIRILDI
ALTINOVA İLÇESİNDE ÖRNEK PROJE