KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ GELİŞME

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Ankara’da AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ile birlikte bir dizi temaslarda bulundu.

Başkan Vekili Tutuk, Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen’i ziyaret etti. Yapılan görüşmede; Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu bildirdi.

Kira ve Taşınma Yardımlarına Artış

“İl Başkanımız Muğlim Bağatar ile vatandaşlarımızın da mağdur olmaması adına Ankara’da kentsel dönüşümle ilgili yeni temaslarda bulunduk” diyen Başkan Vekili Tutuk, “Kentsel dönüşümden faydalanan vatandaşlarımıza kira yardımları daha önceden 1000 TL yapılıyordu. Bunu yaptığımız görüşmelerle 1.500 TL’ye çıkardık. Yine her ay yatan kira yardımını peşin olarak vatandaşlarımıza vereceğiz. Taşınma yardımı önceden yoktu. Bunu da 4 bin 500 TL olarak vatandaşlarımıza vereceğiz. Toplamda 22 bin 500 TL’lik nakdi yardım sağlanacak” dedi.

Tapusunu TOKİ’ye Devredenlerin Alacakları Yaklaşık 2 Katına Çıkarıldı

Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Yalova Bağlarbaşı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 9.89 hektarlık riskli alanda devam eden Kentsel Dönüşüm projesinde hak sahipleri tapularını TOKİ’ye devredebilecekler. Buna karşılık tapusunu TOKİ’ye devreden kişilere yaklaşık 2 katı ücret verilecek” dedi.

Cumhurbaşkanımıza Teşekkürü Borç Bilirim

“Yalovamızın gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürü borç bilirim” diyen Tutuk şu ifadelere yer verdi, “Kentsel dönüşüm hamlesi şehrimize 23 yıl aradan sonra geldi. Gerek hükümetimiz gerekse bakanlığımız büyük bir titizlik sonucu çalışmalarını tamamladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nezdinde Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanımız Murat Kurum’a, Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen’e teşekkürü borç bilirim” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!