KANTİN ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında okullarda bulunan kantin ve yemekhane çalışanlara hijyen eğitimi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle verilen eğitime 75 okul gıda işletmesi çalışanı katıldı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimin açılışı İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına İş Sağlığı ve Güvenliğinden sorumlu Şube Müdürü Ramazan Kayran tarafından yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yayımlanan "Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Desteklenmesi" konulu genelge çerçevesinde öğrenciler ve çalışanlar için sağlıklı beslenme ortamlarının sağlanması hedefleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Sağlık Bilgisi Alan Dersi Öğretmeni Özlem Bakaroğlu tarafından eğitim kurumlarında satışı uygun olmayan gıdalar, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Merve Yücel tarafından sağlıklı beslenme, gıda zehirlenmesi ve kişisel hijyen eğitimi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Gülcan Özer Karakuş tarafından da gıda işletmelerinin özel hijyen gereklilikleri, gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı ve sunumu ile personel hijyeni konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Okul Gıdası Logosu Kullanımı konusunda da bilgilendirilen katılımcılara ilerleyen tarihlerde Hijyen Belgesi verilecek. Denetimlerde de istenecek olan bu belgeyi işletmelerin çalıştıkları yerde bulundurmaları gerekiyor.

ÜRÜNLERDE OKUL GIDASI LOGOSU

2020 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Okul Gıdası Logosu Uygulaması Usul ve Esasları"na ilişkin tebliğ kapsamında okullar bünyesinde faaliyet gösteren kantin işletmelerinde satılacak ambalajlı gıdaların üzerinde Okul Gıdası Logosu kullanımına ilişkin kurallar belirlendi. Tebliğ kapsamında okullarda Bakanlıklar tarafından dağıtılacak okul sütü, üzüm gibi ürünlerin üzerinde de Okul Gıdası Logosu yer alacak.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!