GELECEK PARTİSİ SAĞLIK KOMİSYONU UYARDI

Gelecek Partisi Yalova İl Teşkilatı Sağlık Komisyonu yerel yönetime tavsiyelerin yer aldığı 7 maddelik bir liste paylaştı. Yapılan açıklamada aşılanmanın pandemi karşısındaki en büyük silah olduğuna da vurgu yapıldı.

Yalova’da son verilere göre her yüz bin kişide görülen vaka sayısı 263,36 olarak kayıtlara geçti. Bunun yanısıra 2. Doz aşılama oranı ise halen yüzde 71,1 seviyesinde yer alıyor. Bu veriler ışığında toplanan Gelecek Partisi Yalova İl Teşkilatı Sağlık Komisyonu görüş ve tavsiyelerini kamuoyu ve yerel yöneticilerle paylaştı.

Gençlerin aşılama oranının düşük olduğunun altı çizilen ve aşılama vurgusu yapılan 7 maddelik tavsiye kararında şu detaylara yer verildi, “Yaklaşık iki senedir, ülkemizi ve tüm insanlığı derinden etkileyen Covid-19 Pandemisi, sevdiklerimizi kaybetmemize, ekonomimizi de derinden etkilemeye devam ediyor. Mayıs 2021'den bu yana, Yalova'mız, vaka sayısı itibariyle, maalesef 200 kritik eşiğini tekrar aşmıştır. Her geçen gün de, vaka sayılarındaki artış trendi, yükselmeye devam ediyor. Bu sebeple, gerek bireysel, gerekse toplumsal tedbirleri arttırmak, yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, hepimiz için bir vatandaşlık görevidir. Bu sebeple, Gelecek Partisi Sağlık Komisyonu olarak, alınması gerektiğini düşündüğümüz tedbirleri, kamuoyunun ve tüm ilgili kurumların ve bilhassa Yalova İl Hıfzıssıhha Meclisi'nin takdirlerine sunuyoruz.

1- Aşı, Covid-19 Pandemisi'nde en büyük silahımızdır. Ancak, genç nüfusun yeterince aşılanmadığı, ve maalesef aşılanmayı tercih etmedikleri görülmektedir. Bu amaçla, üniversitede, alışveriş merkezlerinde, pazaryerlerinde ve uygun noktalarda seyyar aşılanma üniteleri oluşturulmalıdır. Genç nüfusun aşılanması için üniversitede sosyal çalışmalar başlatılmalıdır.

2- Bulaş riskinin en fazla olduğu kapalı alanlarda, bilhassa okullarda tedbirler artırılmalıdır. Birçok okulumuzda, el hijyenini sağlayacak sabun ve dezenfektanların temininde sıkıntı yaşandığı tespit edilmiştir. Bu sebeple hijyen maddesi eksikliği yaşanmaması için gerekli çalışmalar Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından aksatılmadan yürütülmelidir. Yemekhane ve okul kantinlerinde sosyal mesafe kuralları harfiyen uygulanmalı, ilgili nöbetçi kurum yetkilileri, olası kural ihlallerini önleyici tedbirleri istisnasız almalıdır.

3- İstanbul Deniz Otobüsleri ve Negmar gibi uzun seyahat metrajlı toplu taşıma araçlarında yolcu kapasitesi yarı yarıya düşürülmeli, sefer sayısı artırılmalıdır. Bu araçlarda, maske ihlaline sebep olduğu için, kantin faaliyetlerine son verilmelidir. Seyahat esnasında maske denetimleri gerçekleştirilmelidir.

4- Halka açık tüm alanlarda maske denetimleri artırılmalıdır. Pazaryerlerine girişte, HES Kodu uygulaması olmadığından, maske denetimi, bu noktalarda sıkılaştırılmalıdır.

5- Pandemiyi her an gündemde tutacak yazılı ve görsel iletişim araçları sonuna kadar kullanılmalıdır. Elektrik direklerinde, afiş noktalarında, bilboardlarda kamu spotları aralıksız yer almalıdır.

6- Tüm toplantılarda maske kullanımı tekrar özendirilmeli, maske ve mesafe kurallarına uyulmayan toplantıların, bulaş riskini artıracağı gerçeği unutulmamalıdır.

7- Resmi dairelerde, özel sektör işletmelerinde, toplu taşıma araçlarında klima kullanımı yasaklanmalıdır. Kış aylarında, diğer ısınma araçları tercih edilmelidir.Halkımızın sağlığı, tereddütsüz her şeyden kıymetlidir. Kaybettiğimiz her vatandaşımızın sorumluluğu, toplumumuzu yönetenlerin omuzlarındadır”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!