GELECEK PARTİSİ ÇİÇEKÇİLİK FUARINDA

Gelecek Partisi İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, Merkez İlçe Başkanı Metin Fitoz, Armutlu İlçe Başkanı Ali Yumak, Çiftlikköy İlçe Başkanı Merve Eminoğlu, Sosyal Politikalar Başkanı Nuriye Yenice, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Başkanı Mehtap Ensarioğlu, Kültür Sanat Politikaları Başkanı Selda Gülçiftçi ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan Gelecek Partisi Heyeti, Sakarya'daki Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarı'na katılarak burada stand açan. Yalovalı Çiçek Üreticilerini ziyaret ederek sektör  sorunlarını dinledi.

Yalova'nın, çiçekçilik deyince sadece Türkiye'nin değil, Dünya'nın da sayılı merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, Yalova'nın tanıtımı için çiçekçiliğin mükemmel bir araç olabileceğini ifade etti.

 Çandır, Yıllar önce, Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarı'na ev sahipliği yapan Yalova'nın, geçen zaman içerisinde fuara sahip çıkamadığını, bölgenin gelişmekte olan şehri Sakarya'nın artık fuar noktası haline geldiğini ve bu durumdan Yalova adına büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. 

Fuardaki Yalovalı çiçek üreticilerini de ziyaret eden Gelecek Partisi heyeti, fuarın Yalova'da gerçekleşebilmesi için yapılması gerekenleri de masaya yatırdı.

Yapılan basın açıklamasında, “Önceki senelerde, Yalova'nın marka haline gelecek organizasyonlarından olabilecekken, maalesef kişisel ve kurumsal çekişmeler sebebiyle ortadan kalkan çiçek fuarının, yeniden canlandırılması için ilgili tüm kesimler bir araya gelmelidir. Yalova Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarı, geleneksel hale getirilmelidir. Merkezî bir noktada, halkımızın ve turistlerin rahatlıkla ziyaret edebileceği şekilde planlama yapılmalıdır. Akşamları yapılacak etkinliklerle, konserlerle fuar zenginleştirilmelidir. 20 milyonluk bir nüfusu Yalova'mıza çekerek, her anlamda fayda sağlanabilecek bir çalışma yürütülmeli ve Yalova, Marmara Bölgesi'nin cazibe merkezi haline getirilmelidir. Çiçekçiliğin yaygınlaşması ile Yalova Turizmi'nin de son derece olumlu etkileneceği kesindir. Ayrıca,  Yalova'nın kimliğini olumsuz etkileyecek sanayi tesislerine de bu şekilde dur! denileceği de ortadadır. Böylelikle, turizm ve tarım kimliğiyle öne çıkan Yalova'mızda, hiç kimse bacalı sanayi ısrarında bulunmayacak ve gelecek nesillere sağlıklı bir Yalova teslim edilecektir” denildi.

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!