DEVLET HASTANESİNDE DÜNYA DİYABET GÜNÜ

Bütün dünyada artık bir salgın boyutuna ulaşan diyabete dikkat çekmek için Yalova  Devlet Hastanesinde Dünya Diyabet Günü programında, diyabet hastaları ile sağlık çalışanları bir araya geldi. Yalova Devlet Hastanesinde Diyabet hastalığına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme Standı kuruldu.

Standı ziyaret eden vatandaşlara, “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet konularında bilgiler verildi. Broşürler dağıtılıp ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı.

Diyabet hastalığının önemi, hastalığı önleme ve tedavi yöntemleri hastalara anlatılırken 150 kişiye yapılan glukometre ile parmaktan şeker ölçümü sonucunda riskli bulunan hastalar uygun Polikliniklere yönlendirildi.

Yalova il Sağlık müdürlüğünden yapılan açıklamada " Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla Bakanlığımızca “Türkiye Diyabet Programı” yürütülmektedir. Bu kapsamda diyabet hakkında farkındalığın arttırılması ve öneminin vurgulanması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliklerinin gerçekleştirilmesi planlanmıştır." denildi

İnsülin hormonunun yokluğu veya yetersiz olması durumunda kan şekerinin hücre dışında ve kanda yükselmesi ile ortaya çıkan hastalık olan diyabet, çok su içme, sık sık idrara çıkma, çok yeme, kilo kaybı, görme bulanıklığı, aşırı kaşıntı, tekrarlayan enfeksiyon, mantar enfeksiyonu gibi belirtileri bulunuyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!