ÇINARCIK’TA KANALLAR TEMİZLENDİ

Çınarcık Belediyesi, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü’nden temin edilen kombine kanal temizleme aracı ile ilçe genelindeki evsel atık su hatlarının ana kollektörlerinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Çınarcık Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Çamlık Mahallesi’nden Karpuzdere Mahallesi’ne kadar uzanan cadde ve sokaklardaki kanalizasyon ve rögar hatlarında yürütülen çalışmaların tamamlandığı bildirildi. Açıklamada, zaman içerisinde biriken kaba atıklar ile tortuların özel ekipmanlar kullanılarak temizlendiği ve böylece altyapı sisteminin daha sağlıklı hale getirildiği ifade edildi.

Belediye açıklamasında, çalışmanın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydoğan ve sahada görev yapan ekiplere teşekkür edildi.

Öte yandan belediye yetkilileri, kanalizasyon hatlarında karşılaşılan atıkların önemli bir soruna işaret ettiğini belirterek vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu. Açıklamada, ıslak mendillerin, lavabolara dökülen kızartma yağlarının, banyolardan gelen yoğun saç ve diğer katı atıkların kanalizasyon sistemlerinde tıkanıklıklara yol açtığı, taşkın riskini artırdığı ve bakım maliyetlerini yükselttiği vurgulanarak, “Lütfen daha duyarlı olalım” ifadelerine yer verildi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!