ÇİFTLİKKÖY İTFAİYESİ 5 CAN KURTARDI

Hatay’ın Antakya ilçesinde devam eden arama kurtarma çalışmalarına katılan Çiftlikköy Belediyesi itfaiye ekipleri, enkazda 2’si çocuk 5 kişiyi kurtarmayı başardı.

Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Çekmece Mahallesi’nde bir apartmanın enkazından depremin 33. Saatinde anne ve 2 kızını zorlu uğraş sonucu çıkarmayı başaran Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri,, bir başka binanın enkazında ise 2 kadını sağ olarak çıkardı. Enkazdan kurtarılan Ayşenur da sağlık ekiplerine teslim edildi.

İşte O Anlar

Çiftlikköy’den ilk yardım tırı Hatay’a doğru yola çıktı. Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında Çiftlikköylülerin destekleriyle toplanan acil ihtiyaçların yer aldığı 1 tır dolusu yardım malzemesi, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın da katılımıyla Çiftlikköy Yardım Merkezi'nden uğurlandı. Çiftlikköy’de depremlerden zarar gören vatandaşlarımız için başlatılan yardım kampanyası ise devam ediyor.

SİLPAGAR, “İKİNCİ TIRI DA EN KISA ZAMANDA GÖNDERECEĞİZ”

İkinci yardım tırının da en kısa zamanda deprem bölgesine gönderilmesi için hazırlıkların son hızla devam ettiğini dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Hemşerilerimizden özellikle sıfır ürünleri bizlere ulaştırmalarını rica ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi çok büyük ölçekte bir felaket söz konusu. Çiftlikköy Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek için canla başla çaba gösteriyoruz. İlk gün Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden bir ekibimiz Hatay bölgesine intikal etti ve orada canlar kurtarmaya, afetzedelere yardımcı olmaya devam ediyorlar. İkinci ekibimiz de dün itibariyle deprem bölgesine doğru yola çıktı. Ancak oradaki herkesin bizlerden gelecek yardıma ihtiyacı var. Çiftlikköylülere yaptığımız çağrı da kısa zamanda yanıt buldu. İlk yardım tırımızı bölgeye gönderdik, ikincisi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Destek veren tüm halkımıza, Türk milletine teşekkür ediyorum. Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk Milleti olarak bu zor günleri birbirimizle dayanışma içinde olarak inşallah aşacağız” diye konuştu.

YARDIMLAR ÇİFTLİKKÖY YARDIM MERKEZİ’NDE TOPLANMAYA DEVAM EDİYOR

Çiftlikköy’de deprem bölgesine gönderilmek üzere vatandaşlardan gelen yardımlar, Çiftlikköy Belediyesi Eski Düğün Salonu’nda oluşturulan Çiftlikköy Yardım Merkezi’nde toplanıyor. Gelen malzemeler, belediye çalışanları ve gönüllüler tarafından listeleniyor ve kolileme işlemleri yapılıyor. Başkan Silpagar, Çiftlikköy’den Hatay’a doğru yola çıkan yardım tırında 93 kalem olmak üzere toplam 20645 adet yardım malzemesinin yer aldığını ifade etti.  AFAD ihtiyaç listesinde bulunan ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, gıda kolisi, kuru gıda, hijyen seti, kadın hijyen seti, temiz kıyafet, temiz bebek kıyafeti, uyku tulumu, bebek maması, powerbank, atkı, bere, eldiven gibi malzemelerin toplandığı yardım kampanyasının devam ettiğini dile getiren Başkan Silpagar, ikinci tırın da en kısa zamanda yola çıkması için çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi.

HATAY’DAKİ İTFAİYE EKİBİMİZ ENKAZDAN 2’Sİ ÇOCUK 5 KİŞİYİ CANLI KURTARDI

Hatay’ın Antakya ilçesinde devam eden arama kurtarma çalışmalarına katılan Çiftlikköy Belediyesi itfaiye ekipleri, ilk gün enkazda 2’si çocuk 5 kişiyi kurtarmayı başardı. Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Çekmece Mahallesi’nde bir apartmanın enkazından depremin 33. Saatinde bir anne ve 2 kızını zorlu uğraş sonucu çıkarmayı başaran ekibimiz, bir başka binanın enkazında ise 2 kadını sağ olarak çıkardı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!