ÇİFTLİKKÖY'DE KOMİSYONLAR YENİ'LENDİ

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı oturumunda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’nin yönettiği meclis oturumda, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek bağımsız kalan üyeler dolayısıyla boşalan ihtisas komisyonlarının üyelik seçimleri yapıldı. 16 Meclis üyesi bulunan Çiftlikköy Belediyesinde CHP'den sadece meclis üyesi olarak Ebru Filiz kalırkan Ak Parti'nin 6, "Yeni  Partili 9 Meclis üyesi" ise, bağımsız aday olarak seçimlere katıldı.  

Yasa gereği kapalı oylama ile yapılan Meclis Denetim Komisyonu seçimlerinde CHP'den istifa eden, Ertan Kubilay İleri, Nilüfer Dilek ve Reşat Mengüverdi, en fazla oy alan ve komisyona giren isimler oldu. Diğer komisyonların seçimleri ise açık oylama ile yapıldı. Seçimler sonrasında İmar Komisyonu Suat Kaan Aydın, Mustafa Dağ ve Selçuk Balcı’dan oluşurken, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yer alan isimler ise Ramazan Pekdemir, Mustafa Dağ ve Atilla Arı oldu. Trafik Komisyonu üyeliklerine ise Selçuk Balcı, Suat Kaan Aydın ve Reşat Mengüverdi seçildi.

Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Yele, komisyon üyelerinin kalan görev süresi tamamlanana kadar görev yapacaklarını belirtti. Meclis’te imar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen teklifler, detaylı incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Bir diğer maddede Çiftlikköy Belediyesi’nin nüfusunun 53 Bini bulması dolayısıyla İçişleri Bakanlığı sınıflandırmasında D-13 Kategorisine alınması dolayısıyla kadro ihdası kararı onaylanırken, Türkiye Belediyeler Birliği’nden hibe olarak Çiftlikköy Belediyesi’ne verilen vidanjör aracın tescil ve ruhsat işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla gerekli işlemlerin yapılmasına yönelik karar da oy birliği ile alındı.v

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!