CHP'NİN KÖY ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, köy ziyaretlerine devam ederek, karşılaştıkları sorunları dile getirmeye devam ediyor. Başkan Gürel bu defa Parti yöneticileriyle birlikte Safranköy, Kazımiye ve Güneyköy’ü ziyaret etti.
CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, köy ziyaretlerine devam ederek, karşılaştıkları sorunları dile getirmeye devam ediyor. Başkan Gürel bu defa Parti yöneticileriyle birlikte Safranköy, Kazımiye ve Güneyköy’ü ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak köyleri ziyaret etmeye ve köylerin sorunlarını yerinde gözlemlemeye, köy halkını dinlemeye ve anlamaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Gürel, “Bu köylerimizde de ekonomik olarak durum aynı.Herkes batık ve umutsuz. Çiftçilik yapan köylülerimiz enflasyon altında, gübre, mazot ve ilaç fiyatlarındaki muazzam artış altında ezilmeye devam ediyor. Safran’da da çiftçilerin durumu aynı. Herkes hayat pahalılığından şikayetçi.
Yalova’nın en büyük köylerinden biri olan Safran Köyü’nde, Yeşiltepe Mevkii’nde hala 15 hanenin yaşadığı bölgeye doğalgaz bağlanmamış.
Köy halkı kendi düğün salonun yapılmasını istiyor. Yerleri hazır fakat Düğün Salonu’nu yapan yok. Köyün meydan düzenlenmesi hala yapılmamış durumda.
Ciddi bir talep olmasına karşın hala bir bankamatik koymamışlar." diyerek şöyle konuştu.
"Birçok banka işi için şehir merkezine inmek zorunda kalıyor herkes. Köyün tüm içme suyu altyapısının değiştirilmesi gerekiyor. En son 25 yıl önce yapılmış. Altyapı bozukluğundan dolayı çok fazla su kaçağı ve kaybı var. Bir an önce tüm altyapının yenilenmesi gerekiyor. Birçok yerde kanalizasyon bağlantılarında eksiklikler var. Yalova’nın en büyük ve merkeze en yakın köylerinden biri olan Safran’da bu sorunların çözülmesi normalde çocuk oyuncağı. Fakat mevcut iktidar yapmıyor”.
Kazımiye Köyü’nün kente en yakın köy olduğunu ve unutulmuş bir yerleşim olduğunu belirten Gürel, “Elmalık yolundaki çökmeler ve çukurlar doğal olarak onları da etkiliyor. Herkes zamlardan şikayetçi. İmar beklentisi hat safhada. Arsa fiyatlarındaki artıştan ve çiftçiyi bitiren zamlardan dolayı üretimi bırakan köylüler en azından tarlalarının imarlı hale gelmesini bekliyorlar. Köyün meydan düzenlemesi hala yapılmamış. Köy yerleşik alan sınırlarının genişletilmesi beklentisi var. Yalova merkeze yakınlıkları avantaj olacak diye beklerken hiçbir şey yapılmamış bir köy. Eski Bilişim OSB alanındaki davalar hala sürüyor. Yıllardır hala bir ilerleme yok. Şaka gibi, yüzlerce insanın özel arsası resmen hukuken işgal edilmiş durumda. Ama bu problemleri hemen çözmesi gereken iktidar ortada yok” şeklinde konuştu.
”
Güneyköy’de beklenmedik sorunlar olduğunu ifade eden Başkan Gürel, “Ciddi şekilde sokak köpeklerinin fazlalığından dolayı rahatsızlık var.
Özellikle akşama doğru çocukların sokakta rahat oynayıp gezemediğinden bahsediyorlar. Hatta belediyenin bu köye sokak köpeklerini bıraktığını tespit ettiklerini söylüyorlar. Ve yeşil mavi yol güzergahında çok ciddi güvenlik ve temizlik sorunu yaşadıklarını dile getiriyor Güneyköylüler. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak il genel meclisimizde ve ilgili belediye meclislerinde bu eksikliklerin giderilmesi ile alakalı önerilerimizi resmi olarak yapmaya devam edeceğiz.
Fakat yetki AKP ve MHP’de. İktidarda olanlara sesleniyorum. Bunlar halkın gerçek yerel sorunları. Zaten ekonomik olarak herkes perişan. Bari bu sorunları çözün. Esasında bunlar rahatlıkla çözülecek sorunlar. Ama tabi isteyen çözer. Safran’ı, Güneyköy’ü ve Kazımiye’yi seven çözer. Yapmadıklarına göre anlıyoruz ki AKP iktidarı, Safranlıları, Güneyköylüleri ve Kazimiyelileri yeterince sevmiyor, önemsemiyor. Ama merak etmeyin Cumhuriyet Halk Partisi köylerimizi ve köylülerimizi çok seviyor. En fazla 1 yıl sonra bu sorunların hepsini çözecek iktidar göreve geliyor herkesin içi rahat olsun” açıklamasında bulundu.
Benzer Haberler
İYİ PARTİ'DEN KİVİ ÜRETİCİLERİNE ZİYARET
AK PARTİ'DEN YALOVA'DA ESNAF ZİYARETLERİ
CHP MİLLETVEKİLİ BECAN'A BAKANDAN YANIT
CHP'DEN TERSANE GİRİŞİMCİLERİNE ZİYARET
AK PARTİ İL KOORDİNATÖRÜ İLE TOPLANDI
CHP YALOVA GENELİNDE 45 BİN İMZA TOPLADI
İYİ PARTİ'DEN EMNİYET MÜDÜRÜNE ZİYARET
BÜYÜKGÜMÜŞ: SİYASET SOKAKTA ÖĞRENİLİR