CHP HASTANE KAVŞAĞINA DİKKAT ÇEKTİ

CHP Yalova İlbaşkanı Mehmet Gürel, yeni Yalova Devlet Hastanesi Kavşağına dikkat çekerek "Yalova-Bursa Karayolu üzerindeki Terminal Kavşağı’nda hem de bu kavşağa bağlanan caddeden Yeni Emniyet Binası ve Yeni Devlet Hastanesine dönüş noktalarında trafik “FELÇ” olacak. Daha önceden de birçok kez uyarmaya çalıştım. Tekrar özellikle ve ısrarla uyarıyorum. Daha geç olmadan bu bölgeye yönelik ulaşım çözümleri acilen masaya yatırılmalı ve ek tedbirler alınmalı" dedi

Gürel açıklamasında "Hepimizin bildiği gibi Yeni yapılan Devlet Hastanesinin de olduğu bölgede araç trafiği gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Terminal hizasında bulunan kavşak geçenlerde genişletildi. Şimdilerde ise mezbaha hizasından Kirazlı’ya doğru çıkış yolunun (Bülent Ecevit Caddesi) inşaatı yapılıyor. Bu genişletme ve yol inşaatı başladığında henüz yeni devlet hastanesi faaliyete geçmemişti. O zaman da uyarmaya çalıştım ama dinleyen olmadı. Bu bölgedeki hem Yalova-Bursa Yolundaki kavşak, hem de bağlantı yolundan yeni hastaneye dönüş noktası araç trafiği açısından gün geçtikçe kabusa dönüşecek. Neden mi?" diye sorarak şöyle devam etti.

-Hepimizin bildiği gibi eski Devlet Hastanesi’nde bulunan ana polikliniklerin hemen hemen hepsi yeni hastaneye taşındı. Muhtemelen oraya daha önce söylendiği üzere diş hastanesi vb. birimler açılacak.  Yani yeni devlet hastanesinin yoğunluğu gün geçtikçe artacak. Mevcut yollardan Terminal Kavşağı’na kadar geliş rahat ama bu kavşakta oluşacak trafik özellikle acil taşınan hastalar için çok büyük tehlike arz edecek. Belki Çiftlikköy tarafından ana yollardan bu kavşağa 2-3 dakikada getirilen acil hasta bu kavşaktan hemen yakınındaki Yeni Devlet hastanesine ulaşmak için dakikalarca trafikte kalacak.

-Ayrıca Yeni Hastanenin hemen altında yeni Emniyet Binası yapılıyor. Yakında burası da faaliyete geçtiğinde bu noktada trafik daha da artacak.

-Bu alanda mevcutta yüzlerce daireden oluşan konut projesi var. Henüz bu konutların tamamı dolu değil. Yakında dolacak. Ayrıca bu alanda birçok yeni inşaat da başlamak üzere. Yani yeni devlet hastanesinin etrafındaki konut sayısı gün geçtikçe artacak. Bu da bu bölgedeki trafiği olumsuz anlamda etkileyecek.

-Dahası yine bu alanda planlanan ve muhtemelen yakında inşaatı başlayacak olan bir alışveriş merkezi ve otel projesi de var. Bu yapılar da yapıldığında oluşacak araç trafiğini hayal edin.

Gürel, açıklamasına şöyle devam etti. "İşte bu sebeplerden dolayı hem Yalova-Bursa Karayolu üzerindeki Terminal Kavşağı’nda hem de bu kavşağa bağlanan caddeden Yeni Emniyet Binası ve Yeni Devlet Hastanesine dönüş noktalarında trafik “FELÇ” olacak. Daha önceden de birçok kez uyarmaya çalıştım. Tekrar özellikle ve ısrarla uyarıyorum. Daha geç olmadan bu bölgeye yönelik ulaşım çözümleri acilen masaya yatırılmalı ve ek tedbirler alınmalı. Hastane inşaatı hafriyatından dolayı ( uyarılarımıza rağmen) çöken hastanenin güneyinden Safran Yolu’na bağlanacak yol bir an önce açılıp hem Bursa Yolu’na hem de Safran Yolu’na bağlantısı acilen sağlanmalıdır. Yeni Devlet Hastanesi’ne dönüş noktasında yeni bir trafik çözümlemesi muhakkak sağlanmalıdır. Terminal kavşağındaki şerit sayılarının arttırılması ve yeni taşıt yönlendirmelerin oluşturulması da gerekmektedir. Bunlar ilk düşünüldüğünde akla gelenler. Tabi ki ilgili birimler ve uzmanlarla daha da faydalı rahatlatıcı çözümler gerçekleştirilebilir. Önemli olan bu sorunu görüp şimdiden tedbir almak. Çok geç olmadan" dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!