CHP'DEN ÇINARCIK'DA ESNAF ZİYARETİ

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, Çınarcık ilçesinde il yöneticileri ve Çınarcık İlçe başkanı Ali Zar'a ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

CHP İl başkanı Mehmet Gürel, çınarcık ilçesindeki ziyaretlere; Çınarcık’ta faturasını ödeyemediğinden dolayı elektriği kesilen bir ailenin evine konuk olup sorunlarına ortak oldular. Daha sonra esnaf ziyaretlerine başlayan CHP İl Başkanı Mehmet Gürel, Çınarcık İlçe Başkanı Ali Zara, İl ve ilçe yöneticileri iftar öncesi Çınarcık esnafını ziyaret ederek sorunları dinlediler çözüm önerilerilerini anlattılar.  Çınarcık ziyaretinin ardından Teşvikiye Beldesine giden CHP'liler burada da  esnafları vevatandaşları ziyaret ederek sorunları dinlediler çözüm önerilerini anlattılar.

GÜREL:1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

Öte yandan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle de bir açıklama yapan İl başkanı Gürel "Ne acıdır ki işsizliğin artık olağan sayıldığı, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı, çocuk işçilerin ve sosyal güvencesi olmadan çalışanların sayısının sürekli arttığı, iktidarın çalışanların kıdem tazminatına bile göz koyduğu ve hayat pahalılığının bir kabus gibi yaşamımızı alt üst ettiği bir ülkede yaşıyoruz.Aynı zamanda Türkiye’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın son verilerine göre sendikalaşma oranı yüzde 14. Her 100 işçiden 86’sının sendika üyeliği bulunmazken, 15 milyon 294 bin işçinin sadece 2 milyon 189 bini sendika üyesi." diyerek şöyle konuştu.

"Ülkemizde emeğe saygı yoktur. Bırakın gelir dağılımındaki adaleti, emeğin karşılığının verilmesini, istihdamın arttırılmasını, bu saray iktidarı ve tek adam rejimi yüzünden ekonomik buhran, açlık ve yoksulluk vardır. Halk mutsuz ve umutsuz hale getirilmiştir. Milyonların geleceği üç beş firma zengin edilecek diye çalınmıştır. Milyonların geleceği daha üniversite diplomasını bile gösteremeden kendisini ekonomist ilan eden partili bir cumhurbaşkanının siyasi ihtiraslarına kurban gitmiştir.Herkesin hak, özgürlük ve gelirinin sınırlarının bir kişi tarafından belirlendiği bir ülkede emeğin karşılığının verilmesi, gelir dağılımında adalet olması nasıl beklenebilir ki?

-Tok açın halinden anlayabilir mi?

-Sarayda yaşayan asgari ücretle geçinmeye çalışanı anlayabilir mi?

-Üç beş yerden maaş alanlar iş bulmak için çırpınan milyonları anlayabilir mi?

-Çocuklarına bayramlarda pazardan oyuncak alamayan ana babaların hüznünü, ayakkabı alamayan, kıyafet alamayan ana babaların yaşadığını sarayda yaşayanlar anlayabilir mi?Anlamaz tabi, anlamıyor da zaten. İşte tam da bu yüzden, bu zalim iktidarın değişmesi gerekiyor. 1 Mayıs. Emekçilerin Bayramı. Meydanlarda coşkuyla, özgürce türküler söyleyerek halaylar çekilerek kutlanması gereken bir gün, büyük olasılıkla umutsuzlukla, hak arama sloganlarıyla ve engellemeler altında kutlanmaya çalışılacak. Ve emekçiler meydanlarda haykırırken, saray iktidarının zengin ettiği firmaların sahipleri ve üç beş yerden maaş alan saray beslemeleri yakınlarıyla beraber en pahalı otellerde tatillerini yapıyor olacaklar. Halkın iktidarında buluşmak üzere Emek ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun…"

 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!