CHP'DE YENİ İL BAŞKANI MUTTALİP TUNÇ

CHP'de mehmet Gürel'in Milletvekili aday adayı olması nedeniyle boşalan il başxkanlğına İl Yönetim Kurulu toplantısında İl Başkanlığı görevine oy birliği ile Muttalip Tunç seçildi ve CHP İl Başkanlığı’nda önceki İl Başkanı Mehmet Gürel ile devir teslim işlemleri gerçekleştirildi. Bu buluşma sonrasında yeni İl Başkanı Muttalip Tunç şu açıklamayı yaptı;

“Bilindiği üzere; yaklaşık 3 yıldır CHP Yalova İl Başkanlığını yapan değerli yol arkadaşım Sn. Mehmet Gürel genel seçimde milletvekili adayı olabilmek için Genel Merkezimiz tarafından gönderilen genelge gereği 24.11.2022 tarihi itibarı ile görevinden istifa etmişti. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum.Bu üç yıllık süreçte ben de Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirmeye çalıştım. 04.01.2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz İl Yönetim Kurulu toplantımızda örgütümüzü 2023 seçimlerine taşımak adına aday olduğum Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı görevine İl Yönetim Kurulu üyesi yol arkadaşlarımın teveccühü ve oy birliği ile seçilmiş bulunmaktayım."dedi.

 

Tunç açıklamasında "Bundan sonra daha da zorlu bir süreç bizi bekliyor. Bu süreçte CHP Yalova İl Örgütü olarak birlik ve beraberlik içerisinde Genel Başkanımız Sn.KemalKılıçdaroğlu’nun önderliğinde partimizi iktidara getirmek için var gücümüzle çalışacağız.Bu genel seçimde herkes emin olsun ki Cumhuriyet Halk partisi Yalova’da 1. Parti olacaktır. Ve en az 2 milletvekili çıkaracağımıza yürekten inanıyorum. Aynı zamanda Millet İttifakı olarak 6 ay içinde iktidara geldiğimizde; haksız ve hukuksuz bir şekilde görevinden alınan Belediye Başkanımız Vefa Salman da hemen görevine geri iade edilecektir. Genel merkezimizin oluru ve Yalova Örgütümüzün güveni ile bugün itibarı ile Cumhuriyetimizin İkinciYüzyılı’nı demokrasi ile taçlandırmak için resmi olarak göreve başlıyoruz.Geliyorgelmekteolan.” dedi.

Mehmet Gürel ise ;“ Büyük bir onurla ve sorumlulukla yaptığım CHP Yalova İl Başkanlığı görevine yönetim kurulumuzun oy birliği ile seçilen değerli yol arkadaşım, ağabeyim ve İl Başkanım Sn. Muttalip Tunç’u tebrik ediyor ve kendisine başarılar diliyorum. Biraz önce kendisine Parti Mühürümüzü ve Partimizin anahtarını teslim ettim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel seçimde Yalova’da 1. Parti çıkacağına, 2 milletvekili çıkaracağımıza ve ülkemizde Millet İttifakının iktidara geleceğine ben de yürekten inanıyorum. Partimize ve Yalovamıza hayırlı uğurlu olsun. “ dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!