CHP'DE VEFA SALMAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayını alarak Yalova Belediye Başkanlığından istifa edip CHP Yalova Milletvekili aday adaylığını açıklayan Vefa Salman,  CHP İl Başkanı Muttalip Tunç ve Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı'nın da hazır bulunduğu basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaparak adaylığını açıkladı
 
Vefa Salman, açıklamasında “Özellikle davet ettiğim Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarım var, bize 4 yıl beraber yol yürütmediler. Ancak 1 yıl kadar birlikte belediyeyi yönettik. Partimizi en iyi şekilde temsil ettiler etmeye de devam ediyorlar. Her birine teşekkür ediyorum, bu bir son değil sonun başlangıcı.
Siyasi yaşamım 30 yılı geçti başlangıcı aktif olarak. Her siyasete giren insanın bir hedefi ve o hedef doğrultusunda emek harcaması, çalışması ve o hedefe ulaşması lazım. ‘Gideceğin yoldan eminsen engeller dinlenme noktan olmaktan öteye gidemez.’ Benim siyasi hayatım hep mücadeleyle geçti ve mücadele etmeye de devam ediyoruz, kolay bir süreç değildi. Partimizin her kademesinde görev yaptım." diyerek şöyle konuştu.
 
Belediye başkanlığı sürecim çok zordu, kasıtlı olarak iptal ettiler, yeniden kazandık. Siyaseten iktidarın çıkardığı engeller oldu ancak ekibimizle yılmadık, çok başarılı işlere imza attık. Bazı iç faktörlere rağmen seçimi bir daha kazandık, daha sonra bizim bir kumpasa kurban ettiler, meze yaptılar. Yeri geldi kan kustuk ekip olarak kızılcık şerbeti içtik.
 
“HALİT GÜLEÇ AĞIR BİR BEDEL ÖDEDİ”
Başkan yardımcımız Halit Güleç daha ağır bir bedel ödedi ve 19 ay gibi bir süre tutuklu kaldı. Bu bizi yolumuzdan, mücadelemizden asla ve asla caydırmadı. O günden beri de mücadelemiz aynı azimle, aynı heyecanla devam etti. Belediyeye bizi geri döndürmemek için elinden geleni yapar bir kurum haline geldiler. Ciddi bir hukuksuzlukla, adaletsizlikle haksızlığa maruz kaldık” dedi.
 
“3 TANE BİLİRKİŞİ RAPORU BİZİ HAKLI ÇIKARDI, HAKKIMIZ TESLİM EDİLMEDİ”
Dava sürecinin 3 yıldır sona ermediğine ve erdirilemediğine dikkat çeken Salman, “Eskiye dair evraklar çıkmaya devam ediyor, artık mahkeme zaman aşımı diye onları dahi kabul etmiyor. 3 tane bilirkişi raporu bizi haklı çıkardı ancak hakkımız teslim edilmedi.Şunu net ve açık söyleyeyim, belediye başkanlığından istifamı gerektiren, Milletvekili aday adaylığımı başlatan süreç, bütçe görüşmeleri yapılırken mecliste, İçişleri Bakanına, Grup Başkanvekilimiz Engin Altay’ın ‘Bilirkişi raporuyla suçsuzluğu sabit, Yalova Belediye Başkanını niye göreve iade etmiyorsun’ dediğinde, Süleyman Soylu’nun verdiği cevapta, ‘Vefa Salman 2024’te seçimi kazanır tekrar döner’ dedi.
 
“ARTIK SAVAŞI DAHA YÜKSEK KONUMDA YAPMA ZAMANIM GELDİ”
Bu Vefa Salman sorunu değil, ülkenin demokrasi sorunu haline geldi. Çünkü ortada ciddi bir hukuksuzluk, adaletsizlik var. Hak artık iade edilmiyorsa artık savaşı daha yüksek konumda yapma zamanımın geldiğine inandım. Çünkü AKP’den Allah razı olsun beni bu kadar Türkiye’ye meşhur ettiler, yüzölçümü en küçük ilin belediye başkanının meşhur olma gibi bir şansı yoktu, onların sayesinde oldu.
 
“VEFA SALMAN, GURURUMUZDUR, ONURUMUZDUR”
İnşallah 2 ay sonra 13. Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımıza özel bir teşekkür etmek istiyorum. Her zaman bizim arkamızda durdu, hiçbir zaman dilinden düşürmedi, 2 yıldan beri en sonunda bir grup toplantısında, ‘Vefa Salman, gururumuzdur, onurumuzdur’ diye bizi taçlandırdı ve onore etti. İşte bu aşamadan sonra da demokrasi adına haksızlığa uğramış ve bundan sonra da uğrayacaklar adına da ben siyasette ki yol haritamı daha yukarı çevirmeye kendi kendime söz verdim. Çünkü Türkiye’nin geldiği nokta çok sıkıntılı” şeklinde konuştu.
 
“EŞLİ POLİTİKAYI YALOVA’YA BİZİM ÖĞRETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”
CHP Yalova Milletvekili Aday Adayı Vefa Salman, “Yalova’yı düzeltmek için önce Türkiye’yi düzeltmek lazım, ülkemizde demokrasiyi yeniden tesis edemezsek, adaleti sağlayamazsak, hukukun üstünlüğünü getiremezsek ekonomi de başka şeyler de düzelmez. Siyaseti Yalova’da eşimle birlikte yürüttüm 2014 yılında aday olduğumda. Kadın siyasette çok daha önemli bir pozisyona geldi. Eşli politikayı Yalova’ya bizim öğrettiğimizi düşünüyorum ki bizden önce böyle bir alışkanlık yoktu.
 
“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ MAKAM, MEVKİİ VE MADDİYAT İÇİN SAVUNMUYORUZ”
Kadınların haklarını ve İstanbul Sözleşmesini de savunmak adına eşimin de benim de hayattan bir beklentimiz, isim, makam, mevki, maddiyat asla yok. Bizim ne mal, ne isim ne mevki bırakacak kimsemiz yok. O yüzden ben siyasi yol haritamı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığını kazanmasını, Yalova’da birinci çıkmasına, CHP’nin de Yalova’da birinci çıkması için nasıl daha önceki seçimlerde çalıştıysak, bu seçimlerde de ondan daha fazla çalışarak başaracağıma inandım ve ondan sonra aday olmaya karar verdim” diye konuştu.
 
“İSTİFA EDENE KADAR BU BÜYÜK AİLENİN BABASIYIM DİYE HİTAP ETTİM”
Belediye ile ilgili soru işaretleri için 22 Mayıs’ı kendilerine milat olarak belirlediğini söyleyen Salman, “Belediyede çalışan bin iki yüz tane ailem dediğim, her zaman onlara bu büyük ailenin babasıyım diye hitap ettiğim istifa edene kadar… Hiç üzülmesinler, sıkılmasınlar, zor günler yaşadılar, yaşamaya devam ediyorlar. Bizim gibi içlerinden hak etmedikleri haksızlığa uğrayanlar oldu.Tutuklananlar oldu, her zaman onların yeri bizim yüreğimizde, beynimizde. Diğer arkadaşların da bazı art niyetliler hariç. Bizden sonrakileri zaten katmıyorum, belediyenin de zaten ortada bir başarısı maalesef yok. Hep söyledim Yalova benim evladım, belediyedeki personellerim de evlatlarım benim. Onları asla öksüz bırakmayacağım, asla akıllarına kötü bir şey gelmesin.
22 Mayıs, 14 Mayıs’ın 1 hafta sonrası, atamalar başlayacak. Onunla ilgili de B planımız, C planımız hazır. Ben bunun görüşmelerini de yaptım, çok fazla detaylandırmak istemiyorum. Kimse Vefa Salman Belediyeyi bırakıyor gibi gelmesin. Ben bundan sonra Yalova Belediyesinin babası değil, büyükbabasıyım. Benim kanatlarım, şemsiyem altında ne yağmurdan ne kardan ne kıştan etkilenmeyecekler, onları mağdur etmeyeceğim, ettirmeyeceğim de. Çıktığım yolda bugüne kadar bana eşlik etmiş bütün yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler, benden yana helal olsun. Bir sayfa kapatıp, başka bir sayfa açıyoruz, yine hepsinin yol arkadaşlığına, desteğine ihtiyacım var” ifadelerini kullandı.
 
“3 SENEDİR BİZİM DOKUNULMADIK YERİMİZ KALMADI”
CHP Yalova Milletvekili Aday Adayı Vefa Salman dokunulmazlık zırhını kullanabilmek için aday oluyor söylentilerine de şu şekilde yanıt verdi:
“Bu söylenenleri komik buluyorum, benim makamla, mevkiyle işim olmaz hiçbirine ihtiyacım yok. 3 senedir bizim dokunulmadık yerimiz kalmadı. Hallaç pamuğu gibi attılar belediyeyi, Vefa Salman’ı, Halit Güleç’i, bir şey bulur muyuz, çıkartır mıyız diye. Allah’a bin şükür, boğazımızdan 1 lira haram lokma geçirmedik. Benim cep telefonum kendi numaram, bir sefer bile belediyeye cep telefonumun faturasını ödettirmedim. Yurt dışına giderken de Yalova’da bıraktım, sekreterim, özel kalemim, şoförüm baktı, orada bile dikkat ettim.Bir dönem belediyeye örnek olsun, tasarruf olsun diye kendi arabamı kullandım, eşimin üzerineydi. Utanmadan, sıkılmadan kendi arabasına yakıtı belediyeden alıyor diye iftira attılar. Allah öyle büyük ki arkadaşlar, belediyede yakıt mazot var ama benim arabam benzinliydi, oradan bile tutturamadılar.
 
“GENEL BAŞKANIMIZA SÖZ VERDİM”
Biz dimdik durduk, hiç kıvırmadık. Mücadelemiz bundan sonra Türkiye için, Yalova bizim olmazsa olmazımız, benim evladım asla ve asla yalnız bırakmayacağım. Partimizden bu seçimde diğer seçimlere nazaran çok fazla aday adayı var bu da partimizin ve ittifakımızın iktidar olacağının işaretidir. Genel başkanımıza söz verdim, partimizi Yalova’da birinci parti çıkartacağız diye. Türkiye’de belediye başkanlarından bir tek bana Genel Başkanımız, Milletvekili Aday Adayı olma izni verdi benim yaşadığım mağduriyetten doğan özel durumum sebebiyle. Bizde ondan sonra istifamızı verdik, dosyamızı tamamladık, genel merkezimize teslim ettik. Çıktığımız bu yolda Allah partimizi, genel başkanımızı, Cumhurbaşkanımızı, bizleri mahcup etmesin. Ülkeye, Yalova’ya hayırlı uğur olsun”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!