CHP'DE GÜREL ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP Yalova il Başkanlığından Milletvekili aday adaylığı için istifasını veren Mehmet Gürel, bugün CHP il binasında düzenlediği basın açıklamasıyla CHP Yalova Milletvekili aday adaylığını resmen  açıkladı.

CHP İl yöneticileri ve ilçe başkanlarının katıldığı basın açıklamasında konuşan Gürel "Milletçe içinde bulunduğumuz durumu biliyorsunuz.Bu ucube tek adam rejimi, yani Tayyip Erdoğan ve Saray rejimi ülkemizi hem ekonomik, hem sosyal açıdan batırdı. Halkımızın büyük çoğunluğu mutsuz ve umutsuz. Cumhuriyetin kazanımlarının her geçen gün iktidarın göz yummasıyla yitirildiği bir döneme şahitlik ediyoruz ne yazık ki. Üniversite sorunlarının çalınması artık yıllık olağan bir olay haline geldi. Gençlerin çok büyük bir kısmı başka ülkelere göçmek hayalinde. Yeterince beslenemediğinden dolayı büyüyemeyen çocuklar var. Parasızlıktan intihar edenler, cinnet geçirenlerle doldu her şehir. Uyuşturucu sorunu her geçen gün büyüyor. " diyerek şöyle konuştu.

"Çiftçisi perişan, memuru işçisi perişan, emeklisi perişan, işvereni perişan. Bir tek Sarayın yardakçıları ve iktidar yalakaları zengin.  Ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yozlaşmış düzene karşı çok önemli bir yola çıktık. Yeni bir Türkiye Hayali için. Herkes için daha iyi bir Türkiye Hayali için. Adaletin olduğu, kadın erkek eşitliğinin olduğu, demokratik hak ve özgürlüklerin sadece iktidar yandaşlarına değil tüm vatandaşlarımıza sağlandığı, ekonominin düzgün olduğu, işsizliğin ve enflasyonun azaldığı, Türk Lirasının diğer para birimlerine karşı değer kazandığı bir Türkiye'yi oluşturmak hayali için.Bu yolda ben, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, ilçe başkanlarım, kadın ve gençlik kollarımız parti politikalarımız doğrultusunda görevlerimizi büyük bir gayret ve ciddiyetle yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Gürel açıklamasında "Bugüne kadar,  görevimizi yaptığımız süre boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Yalova'da en iyi şekilde temsil ettiğimize yürekten inanıyorum. Yalova'nın ve ülkenin bugününe ve geleceğine dair gereken siyasi duruşları eksiksiz gösterdiğimize yürekten inanıyorum.Yalova Cumhuriyet Halk Partisi bugün;

-Yalova'nın tüm sorunlarını bilen, halkın ve bu sorunları çözme gayretinde bulunan bir parti haline gelmiştir.

-Kentin tüm dinamiklerine ilişkin görüşlerini her platformda yüksek sesle dile getiren ve halkın her kesimine dokunan bir parti haline gelmiştir.

-Örgütsel ve kurumsal olarak hem bağımsız fikri hem de bağımsız söylemi olan bir parti haline gelmiştir.

-CHP artık Yalova'da bir veya birkaç kişinin değil tüm Cumhuriyet Halk Partililerin siyasi evi ve merkezi haline gelmiştir.

Partimizi bu bağımsız, üretken ve şeffaf hale getirmek için kimlere karşı ne mücadeleler verdiğimizi Yalova Halkı gayet iyi bilir.Uzun yıllara yayılan bu mücadelede ne mağduriyetler yaşadığımızı da, nasıl haksızlıklara uğradığımızı da Yalova Halkı çok iyi bilir.Bu süreç ve yaptığımız görevler bizleri Cumhuriyet için, Laiklik için, Eşitlik için, Özgürlük için, Adalet için sadece elini değil tüm bedenini taşın altına koyan; olduğumuzdan daha  vatansever, daha cumhuriyetçi, daha Atatürkçü siyasi kimlikler haline getirmiştir." diyerek sözlerini şöyle tamamladı.

"İşte bizler bu inançla ve bu yapıyla ülkemize, partimize ve şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Yeni bir Türkiye Hayali için yola çıkmış Cumhuriyet Halk Partisi'ne layık olmaya çalışıyoruz.Ben de, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu' nun önderliğinde çıktığımız bu yeni yolda daha etkin bir rol almak istiyorum. Yeni Türkiye'yi oluşturacak ekibin etkin bir parçası olmak istiyorum. Bu bağlamda yaklaşık 3 yıldır çok büyük bir onur ve sorumlulukla yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı görevimden, Yalova'yı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde CHP Yalova Milletvekili olarak temsil etme arzusuyla, milletvekili adayı olabilmek için bugün istifa ediyorum. Öncelikle bana açıkça destek veren tüm il yönetim kurulu üyesi yoldaşlarıma ve kıymetli ilçe başkanlarımıza, il disiplin kurulu üyelerimize, kadın kolları başkanlığımıza yürekten teşekkür ediyorum. Benim hakkım hepinize helaldir.Ve tüm bu yıllar boyunca kendilerini çok ihmal etmek zorunda kalmama rağmen bana hep destek olan hayat arkadaşım Berrin'e ve canım kızım Ela'ya, tüm aile bireylerime ve arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum.Yalova'nın cumhuriyetçilerine, demokratlarına, Atatürkçülerine sesleniyorum, hepinizi Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek vermeye ve  beraber çalışmaya davet ediyorum. Emin olun ki, el ele omuz omuza çalışırsak  bu zorba düzeni, bu seçimde sandığa hep beraber gömeceğiz.  Ve  tüm Yalova Halkı bilsin ki bu Cumhuriyet Halk Partisi bu rantı, bu yoksulluğu, bu zorbalığı, bu hukuksuzluğu, bu liyakatsizliği, bu emek sömürüsünü bitirecek. Genel seçimde CHP Yalova'da kesin ve kesin 1. parti olacak ve 2 milletvekili çıkaracak. Halkın seçtiği belediye başkanını da Millet İttifakı iktidar olduğu gün hemen görevine iade edeceğiz.Yaşasın Cumhuriyet , Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi."

 

 

 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!