CHP:

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, parti il binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında, 14 Aralık'da Yalova Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk ve zimmete para geçirme davasındaki duruşma öncesinde devam eden davanın sonuçlandırılması gerektiğini belirtti.

Gürel, açıklamasında "14 Aralık’ta görülecek duruşmada artık karar zamanı gelmiştir.Belediye Başkanımız Vefa Salman ve Yardımcısı Halit Güleç’in görevlerine iade zamanı artık gelmiştir.Yalova halkının sandıktaki tercihine vurulan pranga artık kaldırılmalıdır " diyerek şöyle konuştu

"Yalova Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk ve zimmete para geçirme davasında yine bir duruşmanın arifesindeyiz. Yalova kamuoyunun da bildiği üzere bu dava artık gereğinden fazla uzatılmış, olmaması gereken bir şekilde sulandırılmış ve siyasallaştırılmış bir vaziyette. Şimdiden siyaset ve hukuk tarihine bir utanç vesikası olarak geçmiş bu davada şu ana kadar yaşananları bir anımsayalım. Şubat 2020 başında Yalova Belediyesi’nde görevli bir mali hizmetler çalışanının fark etmesiyle ortaya çıkartılan yolsuzluğun akabinde hemen Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, adli mercilere gerekli başvurularını yapmış; gerekli tüm bilgi ve belgeleri ilgili birimlere vermiştir." dedi

Gürel, açıklamasında " Yaşanan yolsuzluğun tam anlamıyla ortaya çıkarılması için belediye riyasetimiz tüm imkanlarını seferber etmişken Belediye Başkan Yardımcımız tutuklanmış, Belediye Başkanımız da bakanlık kararıyla görevinden uzaklaştırılmıştır. CHP olarak bu olayın ortaya çıktığı ilk günden itibaren tavrımız hep netti. Kamuyu zarara uğratmış, haksız kazanç elde etmiş kim varsa şeffaf bir şekilde ortaya çıkartılsın, bu yolsuzluk davası bir an önce sonuçlansın." diyerek sözlerini şöyle sonlandırdı.

"Bugüne kadar verilen tüm tanık ifadeleri, ortaya konan deliller, belgeler ve raporlar gösterdi ki bu davada yargılanan ve görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcımız, bu yolsuzluk davasında fail değil, olsa olsa en fazla tanıktırlar.MASAK raporu ve son olarak mahkemeye sunulan bilirkişi raporu da bunun doğruluğunu tekrar kanıtlamıştır. 2 Sayıştay müfettişi ve bir maliye uzmanının hazırladığı rapor artık bu davada karar zamanının geldiğinin göstergesidir. Hepimizin bildiği üzere “geciken adalet, adalet değildir”. Biz hukukun üstünlüğüne inanan ve her zaman bunu savunan bir partiyiz. Yargıyı etkilemek niyetinde ve çabasında ise asla değiliz. Ancak bir şehrin siyasi tercihini ve dolayısıyla kaderini böylesine etkileyecek bir davanın artık bir an önce sonuçlanması gerektiğine inanıyoruz. 14 Aralık’ta görülecek duruşmada artık karar zamanı gelmiştir. Belediye Başkanımız Vefa Salman ve Yardımcısı Halit Güleç’in görevlerine iade zamanı artık gelmiştir.Yalova halkının sandıktaki tercihine vurulan pranga artık kaldırılmalıdır."

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!