CHP ADAY ADAYI SİNAN GİRAY'DAN AÇIKLAMA
CHP Yalova Milletvekili Aday Adayı Sinan Giray, resmi başvurusunun ardından CHP Yalova İl Başkanlığında basın açıklamasında bulundu.CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç ve Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı başta olmak üzere ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Sinan Giray, “Mayıs’ın 14’ünden sonra yeni bir hükümet kuracağız ve ülkeye baharı getireceğiz.” dedi.
 
Siyasi hayatına Sosyaldemokrat Halkçı Parti’de başlayan Sinan Giray kendisini tanıtarak başladığı açıklamasında, gençlik komisyonlarında yaptıkları önemli işlerin ardından İstanbul’da birinci sırada il delegesi olarak seçildiğini aktardı.
 
Aldığı sorumluluklar için çalıştığını kaydeden Giray, “Yalnız çalışmıyorum, ekibimle beraber çalışıyoruz ve başarı elde ediyoruz.
SHP kapandıktan sonra siyasete ara verdim, 1995 yılında da Türkiye’de Cem Vakfı kuruldu. o vakfın Türkiye’deki ilk kurucu başkanlığını yaptım.
20 yıla yakın Yalova’da başkanlığını, yönetim kurulu başkanlığını yaptım, aynı zamanda genel merkezde başkan yardımcısı olarak çalıştım.
Bu süre içerisinde bazı teklifler aldım ve belediye meclisinde görev aldım. 1999 ve 2004 yıllarında belediye meclisinde görev aldım. Belediye başkanının kültür ve sosyal işler danışmanlığını yaptım.Bu süreçte Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir eser, Cem Vakfı’na kazandırarak Cemevi yaptık.” dedi.
“Partimiz çok yanlış tanıtılmış”
 
Cumhuriyet Halk Partisinden gelen teklif üzerine yönetim kurulu üyesi olduğunu kaydeden Sinan Giray, “Partimizin aldığı karar doğrultusunda il başkan yardımcılığından ayrılarak ilk milletvekili aday adayı ben oldum.Bu süre içerisinde gitmediğimiz sivil toplum kuruluşu, çalmadığımız kapı kalmadı. Muhteşem bir yapı oluşturduk. Burada bulunan bütün yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.100 kişiye yakın bir ekip oluşturduk. Yalova’yı ekibimle beraber ilmek ilmek geziyoruz. Bir geleneği başlattık, alttan yukarı çalışmayı başlattık" diyerek şöyle konuştu.
 
"Bilenler bilirler daha önce burada büroda listeler oluşturup parti yöneten bir grup vardı. Bu grup aynı şekilde arkadaşlarıyla birlikte partiden ayrılıp gitti. Şimdi yeni bir süreç başlıyor. Cumhuriyet Halk Partisi müthiş bir değişim içerisinde. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla değişim başladı. Bu değişim köklerimize, altı oka bağlı kalarak partiyi tüm kesimlere açıyor.Gittiğimiz her yerde partimizi anlatıyoruz. Partimiz çok yanlış tanıtılmış. Diyanet'i kuran parti dinsizlikle suçlanıyor. Ülkeyi kuran parti ülkeye karşıymış gibi yaftalanıyor. Bunlara karşı bilgili olmak gerekiyor, cevap verebilme yeteneğine sahip olmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.
 
 
Toplumu temsil edenlerin yaşantısıyla, hareketleriyle topluma örnek olması gerektiğinin altını çizen Giray, “Çıkmış olduğunuz yolda eğer aileniz yanınızda olmazsa başarılı olma şansınız yok.Ben aday olurken hiç kimseden destek almadan, önce eşimle çocuklarımla konuştum. Kendi toprağımı sattım.
‘kimseye boyun eğmeyeceğim ve kimsenin adamı olmayacağım. Halkın adamı olacağım, halkla beraber çalışacağım, halktan başka kimse bana talimat veremeyecek’ dedim.Bunun karşılığını alıyoruz. Sağ olsunlar bütün hemşerilerimiz, bütün Yalovalılar yanımızda. Bize destek veriyorlar.
Yeni bir süreç başlatıyoruz. Değişimi gerçekleştirmenin zor olduğunu biliyorum. Önümüze bariyer koyacaklar ama biz bunların hepsini aşacağız.” dedi.
 
Türkiye’nin çok kötü yerlere gittiğini belirten Giray, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı hatırlatarak, “Bu saldırıyı kabul etmenin mümkünatı yok. Türkiye’yi seçime giderken germeye çalışıyorlar. Bunlara çok dikkat edeceğiz, provokatif olaylara gelmeyeceğiz.Herkes şunu çok iyi bilsin; ne İYİ Partililer ne Cumhuriyet Halk Partililer ne de ittifakın içerisinde olan diğer partiler kesinlikle korkmuyorlar.Bu anti demokratik uygulamaları, Türkiye’yi kaosa götüren ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal anlamda dibe düşüren yönetimi değiştireceğiz. Hep beraber Mayıs’ın 14’ünden sonra yeni bir hükümet kuracağız ve ülkeye baharı getireceğiz.” açıklamasında bulundu.
 
 
 
 
 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!