CAN ÖZÜM SAĞLIK FESTİVALİ BAŞLADI
Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) önderliğinde ve Yalova Üniversitesi paydaşlığında düzenlenen Can Özüm Sağlık Festivaline start verildi. Yalova Üniversitesi Merkez Kampüsünde gerçekleşen festival açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, Yalova Kent konseyi Başkanı Kenan Engin ve STK temsilcileri katılırken, çok sayıda sivil toplum kuruluşu açtığı stantlarda katılımcılara bilgilendirmede bulundu.
Festival alanında kurulan standları gezen Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin “Kent Konseyi olarak, toplum yararına düzenlenen her türlü etkinliğe destek vermek öncelikli görevlerimiz arasındadır. Meme kanseri gibi kritik sağlık konularında farkındalık yaratmak, hem vatandaşlarımızın sağlığı hem de kentimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu tür çalışmalar, Yalova’nın daha güçlü ve bilinçli bir toplum yapısına kavuşmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.
Engin ayrıca, aronya bitkisinin kansere karşı önleyici etkileri olduğunu vurgulayarak, bu bitkinin önemine dikkat çekti. Aronya bitkisinin sağlık açısından sunduğu faydalar üzerine de duran Engin, doğal ürünlerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dair farkındalık yaratmanın gerekliliğine işaret ederek, Yalova Kent Konseyi’nin toplumsal fayda sağlayan projelere olan desteğinin her zaman devam edeceğini belirterek, bu tür etkinliklerin halk sağlığı ve bilinçli bir toplum inşa etme yolunda kritik bir rol oynadığını ifade etti.











Benzer Haberler
ÇINARCIK'TA KIŞA ÇINAR OL KAMPANYASI
KÖY YOLLARI ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
BECAN, 2026 BÜTÇESİNİ TBMM'DE ELEŞTİRDİ
TERMAL KARAYOLU ŞANTİYEYE DÖNÜŞÜYOR
ÇİFTLİKKÖY’DE OYUN PARKLARI YENİLENİYOR
ALTINOVA'DA DEFİNE ARAYANLARA GÖZALTI
ÜNİVERSİTE BÜTÇESİ 2 MİLYAR 245 MİLYON
TONAMI KÖPRÜSÜ YARIN BAKIMA GİRİYOR