BİR BİLENLE BİLGE NESİL ÖDÜL TÖRENİ

Eğitimciler Birliği Sendikası Yalova Şubesi ve Genç Memursen Temsilciliği işbirliğiyle yapılan Bir Bilenle Bilge Nesil kompozisyon yarışmasının ödülleri verildi.

Türk dünyasının önemli yazarlarından olan Yavuz Bahadıroğlu’un eseri “Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı adlı romanını okuma ve kompozisyon yazma yarışması, İlimiz genelinde tüm liselerin katılımı ile gerçekleşti.Eseri okuyan yüzlerce öğrenci söz konusu romanın vermeye çalıştığı mesajları satırlara döktüler.

Jürinin dereceye giren eserleri seçmekte bir hayli zorlandığı yarışmada ilk üç dereceye girenlere para ödülü ve bisiklet hediye edildi.Ödül törenine Sayın Valimiz Muammer Erol , İl milli eğitim müdürü A.Aziz Yeniyol ve müdür yardımcıları katıldı.Ayrıca veliler, danışman öğretmenler, öğrenciler ve sendika yöneticileri hazır bulundular.

Törende bir konuşma yapan Eğitimciler Birliği Sendikası Yalova Şube Başkanı Ahmet Kotcioğlu,“İçinde bulunduğumuz pandemi sürecini en iyi şekilde değerlendirmek, çocuklarımızın okuma aşkını diri tutmak ve kültürel değerlerimizi yaşatabilmek için titizlikle seçmiş olduğumuz Yavuz Bahadıroğlu'na ait, Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı adlı eserde Sultan Alparslan zamanında Bizanslılarla yapılan savaşı anlatan romanı okuyan öğrencilerimize gerekli mesajı verdiğini düşünüyorum. Yarışmada emeği geçen değerli idarecilerimiz, danışman öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimize ve Genç Memursen Temsilcimiz Esat Birtane'ye yönetimimiz adına teşekkür ediyorum dedi.

Yarışmada N.Erbakan Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi öğrencisi Caner Şen 1. olduğu eseri okuduğunda katılımcılardan büyük bir alkış aldı.Ödülünü valimiz Muammer EROL'un elinden aldı.

Yarışmanın ikincilik ödülünü Yalova İmam Hatip Anadolu lisesi öğrencisi Yunus Arslan ödülünü İl milli eğitim müdürü Abdülaziz Yeniyol'dan aldı.

Yarışmanın üçüncülük ödülünü Şehit Muhammed İslam Altuğ Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi İrem Sena Kurt ödülünü İl milli eğitim müdür yardımcısı Sıddık Badıllı'dan aldı.

"Bir Bilenle Bilge Nesil" pojemize destek veren tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!