BALIKESİR 76 YALOVA 74

Misli.com TBL 8. hafta açılış mücadelesinde ikinci yarının müthiş çekişmeli geçen karşılaşmada ev sahibi Balıkesir BŞB, Semt77 Yalovaspor'u 15 farktan gelerek  76-74 mağlup etti.

Balıkesir ilk dakikaları ev sahibi olmanın da etkisiyle önde götürse de çeyreğin devamında Yalova, yakaladığı ritmle üstünlüğü eline aldı. 23-3 yakaladığı seriyle farkı da açan Yalova çeyreği 23-16 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte yayın gerisinden de üst üste isabet kaydeden Yalova, farklı üstünlüğü korudu. Dar rotasyonla mücadele eden Balıkesir bu dakikalarda rakibi karşısında zorlandı. Son bölümde tempoyu arttıran ev sahibi Balıkesir savunmada da rakibi karşısında daha iyi durdu. Ancak farklı üstünlüğü koruyan Yalova bu çeyreği de 41-31 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte Kahlil Dukes'un devreye girmesiyle Balıkesir hücumda yakaladığı ritmle skoru 38-46 getirdi ve Yalova'ya molayı aldırdı. Ancak moladan basketle dönmesini bilen Yalova farklı üstünlüğü bırakmadı. Hücumda bu dakikalarda problem yaşayan Balıkesir Kahlil Dukes'un sayıları dışında hücumda rakibi karşısında zayıf kaldı. Üçüncü çeyrek 61-49 Yalovaspor önde tamamladı.

Son çeyreğe Balıkesir 12-0 seriyle başlayıp farkı 2'e çekti (59-61). Çekişmenin arttığı bu dakikalarda Yalova liderliği elinde tutmaya devam etti. Ancak en kritik yerde yine devreye giren Berke Aygündüz yayın gerisinden bulduğu isabetle Balıkesir'i ilk kez öne geçirdi (69-68). Kalan dakikalarda üstünlüğü el değiştirmeye devam ettiği müthiş çekişmeli geçen karşılaşmada son 30 saniyeye 72-72 eşitlikle geçildi. Faul hakkı bitmesine rağmen Can Göndür'le rakibine Yalova hızlı bir  faul yaparak çizgiye gönderdi. Çizgiden 2/2 ile dönen Balıkesir bir kez daha üstünlüğü eline aldı.Son hücumda Lamont Jones ile skor Yalova skor üretemedi ve karşılaşmayı Balıkesir 76-74 kazandı.

Öne çıkanlar..
Balıkesir BŞB: Kahlil Dukes 21 sayı 8 asist, Merthan mutlu 18 sayı, Radoslav Pekovic 16 sayı 10 ribaund
Semt77 Yalovaspor: Jamuni Mcneace 18 sayı 7 ribaund, Lamont Jones 12 sayı, Orhan Hcıyeva 11 sayı 12 ribaund 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!