BAKAN TEKİN'DEN YALOVA'DA OKUL ZİYARETİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yalova'da yapacağı bir dizi ziyaretler öncesinde Yalova Abdülhamid Han Ortaokulunda öğrencilerle bir araya geldi, hayatını kaybeden matematik öğretmeni İlhan Algınkaplan'ın mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Bakan Tekin, Yalova'daki programları öncesinde,  Ak Parti Genel başkan Yardımcısı Teşkilat başkanı Yalova Milletvekili  Ahmet Büyükgümüş'le birlikte Yalova Abdülhamid Han Ortaokulunu ziyaret etti.  Ziyarete Ak parti İl Başkanı Umut Güçlü ve İl Milli Eğitim müdürlüğü yönetici kadrosu da eşlik ederken, Bakan Tekin, okula girişi sırasında bahçede beden eğitim dersinde olan öğrencilerle sohbet ederek, daha sonra sınıfları gezdi. Tekin, sorularını yanıtladığı öğrencilere yeni eğitim öğretim yılı için tavsiyelerde bulundu. 
 
Vefat eden matematik öğretmeninin mesai arkadaşlarına taziye
 
Bakan Tekin, ve Büyükgümüş, daha sonra öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya geldi. Tekin, eğitim öğretim yılının ilk günü okuldan çıktıktan sonra gittiği İznik Gölü'nde cansız bedeni bulunan Abdülhamid Han Ortaokulu matematik öğretmeni İlhan Algınkaplan'ın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu dile getirerek mesai arkadaşlarına taziye dileğinde bulundu. 
 
Öğretmenler Odası Buluşması'nda öğretmenlerle yeni eğitim öğretim yılını da değerlendiren Bakan Tekin, 90'dan fazla ülkenin katıldığı PISA araştırmasında Türkiye'nin elde ettiği başarıya ilişkin çok güzel cümleler duyduklarını söyledi. Alınan sonucun mutluluk verici olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, "Bu cümleleri sizler hak ediyorsunuz. Bu başarı sizlerin, bizlerin, hepimizin başarısı. Allah razı olsun, teşekkür ediyorum." dedi. 
 
Öğretmenler de Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için Bakan Tekin'e teşekkür etti, uygulanan bu başarılı program sayesinde sorgulayan, kendini ifade edebilen, çözüm üretebilen öğrenciler yetişeceğini belirtti.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!