BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KURULU TOPLANDI
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yalova İl Özel İdaresi toplantı salonunda Yalova Vali Yardımcısı M. Bahattin Atçı’nın başkanlığında toplandı. Toplantıya; İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, il protokolü ve kamu kurumlarının tütünle mücadele il yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Toplantıda, ilimizde kamu kurumlarınca yürütülen tütünle mücadele çalışmalarına ilişkin sunumu yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr.Halim Ömer Kaşıkcı, tütün ürünlerinin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek, bu ürünlerin kullanımının önlenmesinde 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun hükümlerine uyumun büyük önem taşıdığını vurguladı.
 
Pasif etkilenimin önlenmesine yönelik Dumansız Hava Sahası çalışmaları kapsamında, mahalli mülki amir tarafından görevlendirilen denetim ekiplerince denetimlerin 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüldüğü, bu denetimlerin daha da etkin hâle getirilmesi amacıyla yeni çalışmaların planlandığı ifade edildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında yürütülmesi beklenen faaliyetlere de değinildi.
 
Bir önceki toplantıda alınan kararlar ile bu kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilerek; görüş ve önerilerin alınmasının ardından, bir sonraki toplantıya kadar ilimizde yürütülecek çalışmalar planlanarak toplantı sona erdi.
 
 
 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!