ARMUTLU'DA İSTİKLAL MARŞININ 100 YILI
Armutlu ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı kutlaması ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı, Armutlu ilçe meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
Armutlu ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı kutlaması ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı, Armutlu ilçe meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
Anma günü programına Armutlu Kaymakamı Hüseyin Sayın , Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Dursun, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Ebediyete intikal etmiş Atatürk ve Türk büyükleri adına yapılan Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı Tanşu Aksoy Ortaokulu Müzik Öğretmeni Derya Kızılgöz önderliğinde törene katılanlar tarafından okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise Tanşu Aksoy Ortaokulu Müdürü Hasan Tunç tarafından yapıldı.
İlkokul öğrencileri arasında düzenlene 'İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma' yarışmasında birinci olan Av. Necati Toker İlkokulu'ndan Nisanur Efe İstiklal Marşı'mızı okudu. Ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen 'On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal' temalı şiir yarışmasında birinci olan Dursun Dumangöz Ortaokulu öğrencilerinden Fatma Sude Baradayı şiirini okudu. Ardından ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen 'On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal' konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Dr. Enver Ören ÇPAL öğrencilerinden Şükran Bağcı hazırladığı kompozisyonu okudu.
Armutlu Kaymakamı Hüseyin Sayın'ın, yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere hediyelerini takdim etmesiyle program sona erdi.
Benzer Haberler
YALOVA'NIN ASAYİŞ OLAYLARI DEĞERLENDİ
DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLANDI
BAKANLIKTAN BARINAK DENETİMLERİ
YALOVA DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK DAHA
KÖRFEZ TİCARET ODASINDAN YTSO ZİYARETİ
KENT KONSEYİNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
KIZILAY ÜCRETSİZ GİYİM MAĞAZASI AÇILDI
VALİ KAYA'DAN BARINAK DENETİMLERİ