ARMUTLU'DA 50 BİN ÇİLEK FİDESİ DAĞITILDI
Yalova İlinde Meyvecilik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında Armutlu ilçesinden 11 çiftçiye 50 bin adet çilek fidesi dağıtıldı.
Yalova İlinde Meyvecilik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında Armutlu ilçesinden 11 çiftçiye 50 bin adet çilek fidesi dağıtıldı.
Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kentte meyvecilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmaların tüm hızıyla devam ediyor.
Bu kapsamda Armutlu ilçesinde çilek fidesi dağıtım töreni düzenlendi. Törende İl Müdürü Suat Parıldar, 11 çiftçiye 50 bin adet çilek fidesini teslime etti.
Parıldar, 2017-2020 yılları arasında Armutlu’da 35 çiftçiyle 35 dekar alanda Çilek Projesi’nin hayata geçirildiğini kaydetti. Proje kapsamında 11 çiftçiye daha fidelerin dağıtıldığını kaydeden Parıldar, “Armutlu’da 46 çiftçi 45 dekar alanda çilek yetiştiriciliği yapmaya başladı. Armutlu’da uygulanan ‘Çilek Projesi’yle Armutlu'nun Mecidiye, Haydariye ve Selimiye köyleri, Altınova'nın Sermayecik köyünün ardından yeni çilek havzası olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.
Benzer Haberler
SEMT77 YALOVASPOR KÜME DÜŞTÜ
KENT KONSEYİ ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
KIZILAY ÜCRETSİZ GİYİM MAĞAZASI AÇIYOR
ÜNİVERSİTEDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
GENÇ YETENEKLER İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
ÇİFTLİKKÖYLÜLER SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ
YALOVA OSB DAHA DA YEŞİLLENİYOR
İŞTE YALOVA'NIN AHŞAP HEYKEL MÜZESİ