AK PARTİ'DEN SAĞLIK BAKANINA ZİYARET

Ak parti Yalova heyetinden Sağlık Bakanı fahrettin koca ya ziyaret

Ak parti Yalova il başkanı Muğlim Bağatar, belediye başkanı Mustafa Tutuk, milletvekilleri Ahmet büyükgümüş, Meliha akyol, Yalova Üniversitesi rektörü Mehmet bahçekapılı, tıp fakültesi dekanı Vefik arıcı, kadın kolları başkanı selihan dicle Şimşek battal, gençlik kolları başkanı emirhan balkaya, Belediye başkan yardımcısı Ahmet Sarıduman. Sağlık Bakanı fahrettin kocayı ziyaret etti.

Önümüzdeki günlerde kontrolleri tamamlanarak taşınma işlemine başlanacak olan 400 yataklı yeni devlet hastanesi ile ilgili olarak önemli kararlar alındı.
Konu ile ilgili bilgi veren ak Parti il başkanı Muğlim Bağatar şunları söyledi: Sayın bakanımızla bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmenin en önemli maddesi Yalova Üniversitesi tıp fakültesi ve yakın zamanda hizmete açacağımız hastanemizin Eğitim Araştırma Hastanesi olarak hizmete alınması konusuydu.Sayın bakanımızla bugün yaptığımız görüşmede önümüzdeki günlerde açılacak olan hastanemizin eğitim ve araştırma hastanesi olarak açılması için talebimizi ilettik, sayın bakanımız konuyla ilgili olarak gerekli talimatları verdi ve hastanemiz faaliyete başlarken eğitim araştırma hastanesi olarak son derece iyi kadrolarla donatılarak hizmete açılacaktır. Aynı zamanda Yalova Üniversitesi ve sağlık bakanlığı arasında yapılacak olan protokol ile Yalova Üniversitesi'nin afiliyasyon işlemi tamamlanacak ve tıp fakültesinin akademik kadroları temmuz ayı itibari ile oluşturulmaya başlanacaktır." diyerek şöyle konuştu.

"Eğitim araştırma hastanemizin devreye girmesi ile yalova'da uzun yıllar sağlık alanında yeni bir yatırıma ihtiyaç kalmayacaktır. Tıp fakültemize gelecek uzman doktor, doçent, profesör gibi bir çok akademik kadro sayesinde ilimizdeki sağlık alanında tüm kadro eksiklerimiz tamamlanacak ve sağlık sebebiyle vatandaşlarımızın artık çevre illere gitmesine gerek kalmayacaktır. İlimizde mevcut durum itibari ile bulunmayan el cerrahisi, kalp damar cerrahisi, onkoloji, gastro entroloji, tüp bebek merkezi, inme merkezi gibi önemli eksiklikler giderilecektir.Bu büyük hizmetin ilimize kazandırılmasında öncelikle sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, sayın sağlık Bakanımız  Dr. Fahrettin Koca ya, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz."

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!