AK PARTİ'DEN MİLLET BAHÇESİ AÇIKLAMASI

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar İl Yöneticileri İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ümit Yılmaz ile Yalova için 10 büyük projesi olarak adlandırılan Millet Bahçesi Projesi hakkında basın açıklaması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan Millet Bahçesi için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar ise proje alanında bizzat incelemeler yaparak bunun Türkiye’nin ilk içerisinde meyve ağaçları olan Millet Bahçesi olacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Yalova Devlet Hastanesi’nin hemen yanında Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bulunan 111 bin 759 metrekarelik alanın ‘Millet Bahçesi’ yapılması için ihale yapılmıştı. Düzenlenen bir programla yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Alanda yapılan programda ayrıca proje tüm detaylarıyla kamuoyu ile paylaşıldı.

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ümit Yılmaz, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Entitüsü Müdürü Yılmaz Boz, Yalova Defterdarı Mustafa Karadeniz,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ve partililer, Yüklenici Firma olan Öz Demireller Hafriyat Proje Müdürü Nihal Gökten’den bilgiler aldı.

Projeyi de detaylıca inceleyen AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, yapılacak Millet Bahçesi’nin Türkiye’deki diğer projelerden farklı olacağını belirtti. Başkan Bağatar, “Bugün 10 büyük proje kapsamında devam ettirdiğimiz projelerden birisi olan Yalova Millet Bahçesi’nin yer teslimini yaptık. Sahada çalışmalar böylece başlamış oldu. Yalova için çok güzel bir proje olmasını planladığımız 113 dönümlük bu alanda Yalova Millet Bahçesi projemiz hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bu 113 dönümlük alanın içerisinde suni gölet, meyve bahçeleri, çocuk parkları, yürüyüş alanları, millet kıraathanesi ve toplantı salonunun olacak. Bu tesisin en büyük özelliği ise en fazla yeşil alanın korunduğu Türkiye’deki örnek bir Millet Bahçesi olması. Mevcutta arazide yer alan meyve bahçeleri ve kivi ağaçları gibi meyve fidanlarının tamamını koruyarak, çok az bir kısmının da yerini değiştirerek güzel bir proje ortaya koyacağız. Yüklenici firma sahayı teslim aldı ve çevre yollarının yapımına başladılar. Burada bisiklet yolları da olacak. Özellikle yaz aylarında, aile ve çocuklarımızın göl etrafında ki piknik alanlarında güzel zaman geçirmeleri için gerekli düzenlemeler yapılıyor. Bu Millet Bahçesinde bir şenlik alanı da olacak ve burada birçok etkinlikler düzenlenecek. Yine Ayçiçeği tarlası, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, seralar, perma kültür eğitim merkezi, lavanta bahçeleri yer alacak bu gördüğünüz alanda. Minimum yol bırakarak maksimum yeşil alanı kullanacağız” dedi.

Meyve bahçelerinin halka açık olacağını da belirten Bağatar, “Burada ki en önemli özelliklerden birisi ise mevcut meyve bahçelerinin halka açık olacak olması. Bunu Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile birlikte yapacağız. Onların tecrübelerinden de faydalanacağız. Burada vakit geçiren vatandaşlarımız dalından meyve yemenin keyfini yaşayacaklar. Millet Bahçesi’nin içerisinde 1.951 adet ağaç, 111 bin168 adet çalı, 5 bin 310 metrekarelik çim ve çayır alanı olacak. Ayrıca içerisinde kıraathane, eğitim merkezi, tuvaletler, soğuk hava deposu, seralar, su deposu, makine dairesi ve vakum odası da olacak” diye konuştu.


Başkan Bağatar proje bedelinin ise 31 milyon TL olduğunu bildirdi. Bağatar, “Bu alan 113 dönümlük bir alan. Burasının ihalesini 31 milyon TL’ye gerçekleştirildi. Proje yüklenicisi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Yani bu proje direkt bakanlık tarafından yapılıyor. Burası son derece fonksiyonel bir Millet Bahçesi olacak. Burası Araştırma Enstitüsüne ait olduğundan ilk etapta bir takım itirazlar olmuştu. Ama kurumumuzla da istişare ederek saha içerisindeki hiçbir bitkiye, ağaç ve fidana zarar vermeden bu alanı hayata geçireceğiz” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!