AÇILIŞ ÖNCESİ SON İNCELEME YAPILDI

Dereağzında yapımı tamamlanan Marmara Denizi’ndeki su ürünleri avcılık faaliyetlerini tek merkezden takip ve koordine edecek Marmara Su Ürünleri Denetim ve Kontrol Merkezi’nde açılış öncesinde son incelemeler gerçekleşti.

Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç ve Bakanlık birimlerinin bölge müdürleri Yalova Dereağzında yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açılışı yapılacak olan Marmara Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Geçen yıl yapımına başlanan ve bitme aşamasında olan Marmara Su Ürünleri Denetim ve Kontrol Merkezinde sadece Yalova'da değil Marmara Denizindeki kaçak avcılıkla mücadelede ve balık stoklarının korunmasında büyük görev üstlenecek olan merkez; toplamda yaklaşık 100 milyon TL yatırım bedeline sahip.
 
Heyet, Yalova dereağzı  tesislerindeki incelemenin ardından Yalova Merkez Balıkçı Barınağı’nı ziyaret ederek burada balıkçılarla bir araya geldi. Balıkçıların sorun ve taleplerini dinleyen heyet ziyaret kapsamında, sürdürülebilir balıkçılık ve sektörel gelişmelere yönelik bakanlık tarafından yürütülen proje ve çalışmalar hakkında detaylı paylaşımlarda bulunuldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!