bütün dünyanın konuştuğu İngiltere Kralı (Edinburg Dükü Prens Philip) 1950 yılında özel uçağıyla Kraliçe Elizabeth’i yanına almadan Türkiye’ye gelir.
Havaalanında dönemin T.C Başbakanı Mehmet Şemsettin Günaltay ve Bakanlar tarafından karşılanır. Edinburg Dükü Türkiye’ye gelmeden önce T.C. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’a, Türkiye’ye geleceğini ancak, Atatürk’ün Termal’de yaptırdığı Oteli, Köşklerini ve burada Atatürk’ün diktiği Çınar ağaçlarını görmek istediğini belirtir.
İşte bu gördüğünüz fotoğraf ve aşağıda izleyeceğiniz video, İngiltere Kralı (Edinburg Dükü Prens Philip)'in Yalova'da yaptığı incelemelerden sonra Yalova İskelesinden ayrıldığı an görülmektedir.
Cumhurbaşkanı Bayar, Yalova’da Karşılama Töreni Düzenliyor…
İstanbul’a gelir gelmez soluğu Yalova’da alan Edinburg Dükü, Termal-Yalova Çınarlı Yol (Çınarlı Hıyaban)’a hayran kalır. Çınar ağaçlarının altında durup poz verir. Termal ilçesine geldiğinde Yalova ve Termal halkı sevinç gösterileri eşliğinde Edinburg Dükü’nü karşılar. Karşılama töreninin başında da dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Bakanlar dönemin Yalova Kaymakamı ve Yalova Belediye Başkanı da bulunmaktadır.
Atatürk’ün Eserlerine Hayran Olan İngiltere Kralı…
Atatürk’ün Çınar ağaçlarına verdiği önemi bizzat yerinde gören ve Atatürk Köşklerini Cumhurbaşkanıyla birlikte ziyaret eden İngiltere kralı, Atatürk’e ve çevreye gösterdiği duyarlılıktan dolayı Atatürk’e olan hayranlığını bir kez daha burada ifade eder. Türkiye’de kaldığı sürece sadece Yalova, Termal ve Dolmabahçe sarayını ziyaret eden Edinburg Dükü Prens Philip’i Yalova iskelesinde karşılayan Yalovalılar, T.C kurucusu Atatürk’e olan hayranlığından dolayı geldiği gibi alkışlarla uğurlanır
Benzer Haberler
1999 YILINDA YAZAR FAİK BİLEK ANILIRKEN
1970 YILINDA YALOVA KURTKÖY GENÇLİĞİ
1972 YILI YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
1970 YILINDA YALOVA KABAKLI KÖYÜ
1964 YILINDA YALOVA FATİH CADDESİ
1953 YILINDA KİRAZLI KÖYÜ VE ÇEŞMESİ
1963 YILINDA YALOVA AKASYA PLAJI
1970 YILI YALOVA SOĞUCAK KÖYÜ İLKOKULU