1999 YILINDA ARBORETUM ÇADIR KENTİ
17 Ağustos 1999 Depreminin hemen ardından Yalovalı depremzedeler, kaçabilecek yeşil alanlara giderek, aylarca bu yeşil alanlarda barınmışlardı. İşte bu yeşil alanlardan birisi de Arboretum arazisiydi.
17 Ağustos 1999 Depreminin hemen ardından Yalovalı depremzedeler, kaçabilecek yeşil alanlara giderek, aylarca bu yeşil alanlarda barınmışlardı. İşte bu yeşil alanlardan birisi de Arboretum arazisiydi.
Fotoğrafta, Arboretum ve Emirbayır tepeleri görülmekte. O yıllarda bölgenin boş olduğu görülürken, günümüzde ise söz konusu bölgede bina yapılabilecek arsa ve yeşil alan bulmak olanaksız duruma gelmiştir.
17 Ağustos 1999 Depreminin ilk haftasında Yalova genelininde toplam 115 bin kişi kalmıştı. Depremin bir hafta sonrasında ise inanılmaz tersine bir göç yaşanmaya başlandı. Çünkü Yalova’da her şey bedavaydı. Ulaşım, yeme içme, yatma, iletişim gibi bir insanın günlük ihtiyaçlarının tamamı neredeyse bedava karşılanıyordu. Hatta, evi olmayanlara prefabrik konut bile tahsis ediliyordu. Bedava yaşam, Yalova’nın nüfusunu 17 Ağustos 1999 depreminin ardından giderek artmasına neden oluyordu.
Yazının devamı ve ayrıntılar için TIKLAYIN



Benzer Haberler
1980 YILI ÇİFTLİKKÖY'LÜ KARA TAKSİCİSİ FEVZİ
1908 YILINDA YAPILAN FEVZİYE KÖYÜ CAMİİ
1967 YILI GEYİKDERE KÖYÜ HASAT ZAMANI
1971 YILI YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ BÖYLEYDİ
1984 YILI ÇAVUŞÇİFTLİĞİ KÖYÜ ÖĞRENCİLERİ
1955 YILI ÇINARCIK'TA KANTARLA ODUN SATIŞI
1961 YILINDA FATİH CADDESİ HUZUR SOKAK
1956 YILI KORUKÖYLÜ ÇİFTÇİLER TARLADA