1991 YILI AHMEDİYE KÖYÜ FUTBOL TAKIMI 

Yalova’nın Aktoprak köyünden sonra en küçük ikinci köyü olan ve 2025 TÜİK verilerine göre toplam nufüsu 145 kişi olan Bulgaristan’dan göç edenler tarafından kurulan Altınova ilçesine bağlı Ahmediye köyün 1991 yılı futbol takımı kadrosunu görüyorsunuz. 1991 yılında Altınova’da düzenlenen turnuvada çekilen bu fotoğrafta o dönemin futbol oyuncularının isimleri şöyle;

Ayaktakiler Soldan Sağa: Mehmet Özel, Sabit Sevuk, Ayhan Özel, İrfan Sevük, Ahmet Türker, Mecit Özel, Necmettin Bakış, Hüseyin Karataş, Turan Sevük, Hilmi Sayan ve Ömer Balkan

Oturanlar Soldan Sağa: Cemalettin Adcı, Necdet Öklü, Osman Arda, Mevlüt Kataş, Nedim Başkurt, Mehmet Türker ve Mehmet Sayan.

Ahmediye Köyüne, Tavşanlı üzerinden güneye doğru gidildiğinde güzel bir köy çıkar karşımıza. Bulgaristan’dan göç etmiş çalışkan ve güler yüzlü insanlar yaşar bu köyümüzde. Etrafa bakındığınızda tablo gibi görüntüler içinde bulursunuz kendinizi. Büyükbaş hayvancılık, meyve ve sebze üreticiliği köyün geçim kaynaklarını oluşturur. Arıcılık her gün gelişmekte ve köy ekonomisinde önemi artmaktadır. Güzel kirazlarıyla ünlü bu köyümüzde mısır ve buğday tarlaları ne tarafa bakarsanız ayrı bir panoramik görüntü yaratır.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!