1985 YILI YALOVA SAHİL DOLGU ÇALIŞMASI
İDO iskelesinin bulunduğu sahil kesimi 1985 yılında dolguyla doldurularak bugünkü haline getirilmiştir.
DO iskelesinin bulunduğu sahil kesimi 1985 yılında dolguyla doldurularak bugünkü haline getirilmiştir.
1984 Yılında Belediye Başkanı Seçilen Cengiz Koçal’ın Belediye Başkanı olmasından hemen sonra başlayan dolgu çalışması, IDO İskelesinden-Bad Godesberg Parkına kadar devam etmişti.
Dolgu çalışması yapıldığı Yalova sahilinde o yıllarda da uzun bir süre görüntü kirliliği yaratması tepkilere neden olsa da, sahil bandı düzenlemesiyle birlikte ortaya çıkan Yalova’nın Yeni Yüzü ,o yıllarda Yalova halkı tarafından büyük bir beğeni toplamıştı.
Koçal, yaptığı bu çalışmaların ürününü de Yalova halkından bir kez daha belediye başkanı seçilerek görmüştü.
Fotoğrafta da görüldüğü gibi, Yalova’nın O yıllarda Turizm kenti olarak anıldığı Yalova’da, sahil dolgu çalışmaları işte bu şekilde yapılıyor ve moloz dağlarının oluşmasının önüne de geçilemiyordu.
Fotoğrafta da açık bir şekilde görüldüğü gibi o dönemler günün 24 saati Yalova-Kartal arasında Arabalı vapur seferleri düzenleniyor ve Vapurdan inen araç yolcuları da bu görüntüye tanıklık ediyorlardı.



Benzer Haberler
1999 YILI 17 AĞUSTOS'TA YALOVA SAHİLİ
1950 YILI İNGİLTERE KRALI YALOVA'DA
1965 YILI SONBAHARINDA GAZİPAŞA CADDESİ
1962 YILINDA SUBAŞINDA HASAT ZAMANI
1986 YILI YALOVA BAHÇELİ GENÇLİK KADROSU
1977 YILI YALOVA ANADOLU GENÇLİK SPOR
1980'LER YALOVA DOĞAN SPOR KADROSU
1972 YILI YALOVASPOR'UN DEV KADROSU