1981 YILINDA YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ
1981 Yılında Yalova Halk Eğitim Merkezinin merdivenlerinden çekilmiş bu fotoğrafta dönemin Gazipaşa Caddesini ve Cumhuriyet Meydanını görüyorsunuz.
1981 Yılında Yalova Halk Eğitim Merkezinin merdivenlerinden çekilmiş bu fotoğrafta dönemin Gazipaşa Caddesini ve Cumhuriyet Meydanını görüyorsunuz.
Şimdiki Cevdet Aydın parkının bulunduğu alanda o dönemde Yalova’nın Köylerine ve Termal Kaplıcalarına buradan minibüs kalkmaktaydı. Özellikle hafta sonları Termal Minibüsleri önünde uzun kuyruklar oluşmakta ve Termal’e gitmek isteyenler burada saatlerce minibüs beklemek zorunda kalırdı.
Fotoğrafta Gazipaşa caddesinin sağ tarafında bulunan binalar, günümüzde halan ayakta kalırken, sol tarafta bulunan tüm binaların yerine yeni ve çok katlı binalar yapıldı. Yalova o yıllarda küçük bir ilçe olmasına rağmen, iskeleden kalkan vapurların sayısının fazlalığı nedeniyle burada yaşam 24 saat sürmekteydi.
Marmara bölgesinin yaşam standartlarının üstünde yaşayan dönemin Yalova halkının refah durumu yol kenarlarında park etmiş araçlardan da anlaşılmakta. Yalova'nın ö dönemlerdeki bir başka özelliği de asayiş olaylarıının olmadığı ve hırsızlık olaylarına ise ender rastlanan bir bölge olmasıydı.



Benzer Haberler
1980 YILINDA ÇİFTLİKKÖY SAHİL MAHALLESİ
1963 YILINDA YALOVA MİNÜBÜS DURAKLARI
1937 YILINDA AÇILAN KAPLICA TERMAL OTELİ
1957 YILINDA ÇINARCIK İÇİNDE KERPİÇ EVLER
1955 YILINDA YALOVA İSKELESİNDE YOLCULAR
1963 YILI ABD'NİN MAVİ SERVİS OTOBÜSLERİ
1962 YILI ÇİFTLİKKÖY BAŞKENT SİTESİ SAHİLİ
1985 YILINDA YALOVA DEREAĞZI BÖYLEYDİ