1980 YILI ÇİFTLİKKÖY SAHİLİNDE KÖYLÜLER
1980 Yılında çekilmiş bu fotoğrafta Çiftlikköy ilçesi sahilini görüyorsunuz. 1980'li yıllara kadar Çiftlikköy pek fazla tanınmayan küçük bir yerleşim yeriydi.
1980 Yılında çekilmiş bu fotoğrafta Çiftlikköy ilçesi sahilini görüyorsunuz. 1980'li yıllara kadar Çiftlikköy pek fazla tanınmayan küçük bir yerleşim yeriydi. O yıllarda henüz turizmle tanışmamış olan Çiftlikköy ilçesi 1980'li yılların başında İhsan Sabri Çağlayangil'in burada kendisine köşk yaptırmasıyla ilk kez adını duyurdu.
Türk siyasi hayatında önemli isimlerden biri olan İhsan Sabri Çağlayangil, AP'sinden 1965-1977 yılları arasında Çalışma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu ve 1979 yılında da vekaleten Cumhurbaşkanlığı görevini yürüttü.
Bakanlığı döneminde toplantılarını Çiftlikköy'deki arka planda görülen bu köşkte gerçekleştiren Çağlayangil'in Çiftlikköy'e gelmesiyle birlikte Turizm kapısı da böylelikle açılıyordu. İşte o yılların başında çekilen bu fotoğrafta, henüz küçük bir yerleşim yeri olan ve Köy statüsüyle yönetilen Çiftlikköy halkı ve sahilini görüyorsunuz.
Benzer Haberler
1985 YILI KADIKÖYLÜ SHP'Lİ YÜCEL ALBAYRAK
1993 YILI ÇİFTLİKKÖY İLÇESİ İZMİT KARAYOLU
1950 YILI HACIMEHMET KÖYÜ YOL ÇALIŞMASI
1955 YILINDA AKKÖY YOLU VE AKKÖY CAMİİSİ
1970 YILI LALEDERE KÖYÜ ÇİÇEK SERALARI
1960 YILINDA ESENKÖY SAHİLİNDE ODUNCULAR
1970 YILI ELMALIK KÖYÜ VE MUHARREM İNCE
1974 YILINDA ÇINARCIK TAŞLİMAN SAHİLİ