1979 YILI YALOVA CEZAEVİNDE TUTUKLULAR

1979 Yılında çekilen bu fotoğrafta dönemin Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Fikri Devrimsel’i Yalova Cezaevinde  görevli, hükümlü ve tutuklularla bir arada görüyorsunuz.

Yalova Cezaevinde o dönemde görev yapan gardiyanlar, görevliler ve tutuklularla hatıra fotoğrafı çektiren dönemin Cumhuriyet başsavcısı Fikri Devrimsel Yalova Cezaevi avlusunda görülüyor.

12 Eylül 1980 yılına kadar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Fikri Devrimsel, 12 Eylül 1982 yılında Danışma Meclis Üyeliği görevine getirilmiş ve 12 Eylül Anayasasına Red oyu veren biri olarak öne çıkmıştı.

Devrimsel,bu görevlerinden sonra 1984 yılından itibaren Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı görevine devam etmişti. Devrimsel, Yalova’da toplam 14 yıl Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerini yürütmüştü. Fikri Devrimsel, 2014 yılında yüksek tansiyona bağlı felç geçirmiş ve uzun süre tedavi altında kalmıştı.  

Fikri Devrimsel 5 yıl önce Ocak 2018 Yılında hayatını kaybetmiş ve ölümünün ardından Yalova Belediye Meclisi, Yürüyen Köşk'ün bulunduğu doğu sahil bandındaki sahil yoluna Fikri Devrimsel  Caddesi adını vermiştir. 

Fikri Devrimsel 30 Mart 1972 Kızıldere katliamında kuzeninin öldürülmesi üzerine, soyadını değiştirerek "Devrimsel" adını almıştır.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!