1979 YILI TERMAL KAPLICALARINDA ÜÇ SÜTÜN
Yüzyıllarca ayakta kalan tarihi stellere biz Yalovalılar yakın tarihe kadar sahip çıkıp, koruyamadık.
Yalova Termal Kaplıcalarında bulunan ve 1980’li yıllara kadar ayakta kalan gördüğünüz bu steller bir döneme tanıklık etmişti.
Yüzyıllarca ayakta kalan tarihi stellere biz Yalovalılar yakın tarihe kadar sahip çıkıp, koruyamadık.
1980’li yıllara kadar ayakta kalan stellerin önce diğeri sonra da bir başkası yıkıldı. Şimdi geriye sadece bu stellerden kalıntı olarak molozlar kaldı.
Yalova’nın eski kuşağ, işte böylesi doyumsuz bir manzarayla baş başa kalırken, bugün ise bu stellerden sadece geriye moloz parçaları kaldı.
Oysa çocukluğumuzda, gençliğimizde ne adaklar adamıştık bu tarihi stellere, burada bulunan korku tünelinden korkmadan geçip, tarihe tanıklık etmiştik.
Şimdi geride sadece hatıralar ve moloz parçaları kaldı. Yalova’nın bir dönemine tanıklık etmiş bu stellere, geçmiş yıllarda küçük taş parçaları atar ve taş steliin en üstünde durduğu takdirde tuttuğumuz dileklerin gerçekleşmesini beklerdik.



Benzer Haberler
1999 YILI 17 AĞUSTOS'TA YALOVA SAHİLİ
1950 YILI İNGİLTERE KRALI YALOVA'DA
1965 YILI SONBAHARINDA GAZİPAŞA CADDESİ
1962 YILINDA SUBAŞINDA HASAT ZAMANI
1986 YILI YALOVA BAHÇELİ GENÇLİK KADROSU
1977 YILI YALOVA ANADOLU GENÇLİK SPOR
1980'LER YALOVA DOĞAN SPOR KADROSU
1972 YILI YALOVASPOR'UN DEV KADROSU