1975 YILI YALOVA BADGODESBERG PLAJI
1970'li yılların sonlarına doğru çekilmiş bu fotoğrafta Yalova Badgodesberg plajını ve sahilini görüyorsunuz.
Yalovalılar, 1985 yılına kadar güneşlenmek ve denize girmek için, Badgdesberg parkını ve fotoğrafını gördüğünüz kumsalını tercih ederdi.
Yolcu ve Arabalı vapurlarının çalıştığı dönemlerde, yaz aylarında Bursa’dan yada çevre illerden İstanbul’a vapurla gitmek isteyenler de Vapur saatinin kalkmasını beklerken burada bulunan çay bahçesinde çayını içip yorgunluk atarken kumsalında denize girip güneşlenerek vakit geçirirlerdi.
İşte aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi, Yalovalıların da büyük bir bölümü denize buradan girer, gençler ve çocuklar ise vapurların çevresinde yüzerek vapurlarda bulunan yolcuların denize attığı bozuk paraları, denizin metrelerce altından çıkartarak harçlıklarını da bu şekilde elde ederlerdi.
1985 yılında başlayan sahil dolgu çalışmalarıyla birlikte, burası yeşil alan ve balıkçılar barınağı olarak düzenlendi.




Benzer Haberler
1980 YILI KARTPOSTALLARDA KALAN YALOVA
1973 YILI TOKMAK KÖYÜ 29 EKİM KUTLAMASI
1955 YILINDA AKKÖY KORUKÖY YOLU
1970 YILINDA YALOVA CUMARTESİ PAZARI
1972 YILI FATİH CADDESİNDEN KÖPRÜLERİMİZ
1938 YILI YALOVA'NIN İLK KADIN ÖĞRETMENİ
1999 YILI VALİ ÖZGÖL TERMAL KAYMAKAMIYLA
1965 YILINDA AYAZMA (SOĞUKSU) KÖYÜ