1970 YILINDA YALOVA DEREAĞZI
1970 yılına ait ve Yalova'da ikamet edip Karamürsel ABD üssünde görevli Bill Sandifer'in çektiği bu fotoğraf karesinde Yalova Dereağzını görüyorsunuz.
1970 yılına ait ve Yalova'da ikamet edip Karamürsel ABD üssünde görevli Bill Sandifer'in çektiği bu fotoğraf karesinde Yalova Dereağzını görüyorsunuz.
Yalova Dereağzından kalkan yük motorlarının İstanbul adalar ilçelerine Yalova köylülerinin sebze ve meyvalarını taşımak için beklerken görüyorsunuz.
O yıllarda Yalova köylüleri ürettikleri sebze ve meyveleri işte görülen bu motorlarla Adalar ve İstanbul’a taşıyorlardı. Yükü fazla olmayanlar ise Yalova iskelesinden kalkan 06.10 yolcu vapurlarına erkenden yerleştirerek Adalara gönderiyorlardı.
Ancak, Yalova köylülerinin neredeyse tamamı çitçilikle geçimini sağladığından dolayı, köylerde üretilen sebze ve meyveler günlük olarak Dereağzından kalkan yük motorlarına yüklenerek İstanbul ve Adalara gönderilirdi.
O yıllarda İstanbul'un sebze deposu olarak tanımlanan Yalova ürünleri, özellikle Adalar halkı tarafından büyük ilgi görürdü.
Her gün birkaç motorun dereağzından İstanbul ve Adalara kalktığı Dereağzı iskelesi aynı zamanda balıkçılarında toplandığı bir yerdi. Sıra dışı küçük Balıkçı meyhanelerin bulunduğu Dereağzı o yıllarda Yalova’nın farklı mekânlarından biri olarak tarihe geçmişti.






Benzer Haberler
1963 YILINDA GAZİPAŞA CADDESİ BÖYLEYDİ
1970 YILI YALOVASPOR 19 MAYIS'I KUTLUYOR
1986 YILI YALOVA STADYUMUNDA 19 MAYIS
1930 YILLARDA YALOVA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
2007 YILI YALOVA'NIN İKİ ÇINARI BİRLİKTE
1980 YILINDA ÇINARCIK SAHİL CADDESİ
2005 YILI YALOVA KÖYLERİNDEE HIDRELLEZ
1982 YILI YALOVA KAYMAKAMI ORHAN AYKAN