1970 YILINDA ÇINARCIK SAHİLİ VE İSKELESİ
1970'lı yıllara ait bu fotoğraf karesinde Çınarcık İskelesini görüyorsunuz. Çınarcık ilçesinin küçük bir balıkçı kasabası olduğu yıllara ait bu fotoğrafta ahşap ve betonarma olarak yapılan iskelesini o halini görüyorsunuz.
1970'lı yıllara ait bu fotoğraf karesinde Çınarcık İskelesini görüyorsunuz. Çınarcık ilçesinin küçük bir balıkçı kasabası olduğu yıllara ait bu fotoğrafta ahşap ve betonarma olarak yapılan iskelesini o halini görüyorsunuz.
Balıkçı sandallarının ve motorlarının yolcu taşımacılığı yaptığı dönemden kalan bu fotoğraf karesinde dikkat çeken en önemli ayrıntı ise iskeleye yanaşan Türkiye'nin ilk deniz otobüsleri olarak adından söz ettiren Ertan Balin adılı işletmecinin üretime ve faaliyete soktuğu ve Belediye otobüsünü andırdığından dolayı deniz otobüsü olarak adlandırılan Erkal Deniz otobüsünün iskeleye yanaşırken görülmekte.
1970'li yılların sonlarında Ertan Balin'in çocuklarının isimlerini verdiği Erkal-1 Şirzat-1 Erkal-II Şirzat-II ve Reyhan adlı hydrofoil teknelerinden oluşan Deniz otobüsleri aynı zamanda Türkiye'nin ilk yolcu taşımacılığı yapılan deniz otobüsleriydi. O yıllarda bu seferlerin ilgi görmesi ve İUstanbul Belediyesinin deniz ulaşımına girmesi nedeniyle yaşanan bazı zorluklar nedeniyle bu deniz otobüsleri seferden men edildi. Daha sonra ise IDO devreye girmişti. .
Fotoğrafta dikkat çeken bir başka ayrıntı ise, Çınarcık sahilinin boydan boya çınar ağaçlarıyla kaplı olduğu ve o döneme ait sayıları parmakla sayılacak kadar az olan araçların iskeleye park etmesi oluyor.



Benzer Haberler
1980 YILI ÇİFTLİKKÖY'LÜ KARA TAKSİCİSİ FEVZİ
1908 YILINDA YAPILAN FEVZİYE KÖYÜ CAMİİ
1967 YILI GEYİKDERE KÖYÜ HASAT ZAMANI
1971 YILI YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ BÖYLEYDİ
1984 YILI ÇAVUŞÇİFTLİĞİ KÖYÜ ÖĞRENCİLERİ
1955 YILI ÇINARCIK'TA KANTARLA ODUN SATIŞI
1961 YILINDA FATİH CADDESİ HUZUR SOKAK
1956 YILI KORUKÖYLÜ ÇİFTÇİLER TARLADA