1970 YILINDA ARMUTLU İSKELESİ
1970 yılında çekilen bu fotoğrafta o dönemler Gemlik ilçesine bağlı küçük bir köy olan Armutlu İlçemizin iskelesinde bekleyen yolcuları görüyorsunuz.
1970 yılında çekilen bu fotoğrafta o dönemler Gemlik ilçesine bağlı küçük bir köy olan Armutlu İlçemizin iskelesinde bekleyen yolcuları görüyorsunuz.
O yıllarda, Armutlu iskelesinde haftanın birkaç günü ulaşımın bulunduğu iskelede Armutlu halkının kendisini almaya bekleyen gemi ve motorlara binerek yolculuk yapardı.
Yan tarafta görülen diğer bir fotoğrafta ise, 1960'lı yılların başında ,Armutlu’daki o dönemin ahşap evleri görülürken, bölgede yapılaşmanın henüz yeni oluşmaya başlandığı dikkat çekiyor .
Armutlu ilçesi ,Termal'den sonra Kaplıcalar bölgesi olmakla birlikte, Yalova genelinde en fazla tarihi evlere sahip bir yerleşim yeri olarak bilinmekte.
1995 yılına kadar Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı bir balıkçı kasabası olan Armutlu, Yalova'ya bağlanmasının ardından turizm potansiyelini öne çıkartarak önemli bir mesafe kat etmiştir.
O yıllarda Armutlu ilçemiz, Üzüm bağları, bahçeli, etrafı Armut bahçeleri ile donatılmış olmasından ötürü adını Armutlu olarak almıştır.



Benzer Haberler
1980 YILI ÇİFTLİKKÖY'LÜ KARA TAKSİCİSİ FEVZİ
1908 YILINDA YAPILAN FEVZİYE KÖYÜ CAMİİ
1967 YILI GEYİKDERE KÖYÜ HASAT ZAMANI
1971 YILI YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ BÖYLEYDİ
1984 YILI ÇAVUŞÇİFTLİĞİ KÖYÜ ÖĞRENCİLERİ
1955 YILI ÇINARCIK'TA KANTARLA ODUN SATIŞI
1961 YILINDA FATİH CADDESİ HUZUR SOKAK
1956 YILI KORUKÖYLÜ ÇİFTÇİLER TARLADA