1970 YILI YALOVASPOR 19 MAYIS'I KUTLUYOR

1970 Yılında  Yalovaspor'lu futbolcuların 19 Mayıs bayramında kortej yürüyüşü yaparken görüyorsunuz. 1963 yılında kurulan Yalovaspor, Yalova için her şey demekti bir zamanlar. Henüz nüfusu 20 binlerde olan Yalova’da, Yalovaspor maçlarını toprak sahada oynuyor. O günlerde oynadığı maçlara yüzlerce kişi gider, her türlü desteği Yalovaspor futbol takımına sağlardı..

1963 yılında kurulan Yalovaspor, Yalova için her şey demekti bir zamanlar. Henüz nüfusu 20 binlerde olan Yalova’da, Yalovaspor maçlarını toprak sahada oynuyor. O günlerde oynadığı maçlara yüzlerce kişi gider, her türlü desteği Yalovaspor futbol takımına sağlardı.Kurulduktan bir süre sonra İstanbul Amatör kümeye çıkan Yalovaspor’un deplasmandaki maçlarına gitmek için sabah Yalova iskelesinden kalkan 05.50 vapuruna binen Yalovalılar, maçın oynanacağı Vefa stadında saatler öncesinden yerini alırdı. Yalova ve Yalovaspor bilinci bir başkaydı o dönemler. Yalova ve Yalovaspor sevgisi en yüce değerlerden biriydi.

Aşağıdaki fotoğraf ise Yalovaspor kurulmadan önce Yalova toprak sahasında 1954 yılı 19 Mayıs kutlamalarında Yalovaspor kurucularından Kayasporlu futbolcular seronomi öncesinde Kayaspor Başkanı Hasan Behçet Bora'nın öncülüğünde kortej eşliğinde yürüyüşe hazırlanırken görülüyor. Levent Acar arşivine ait bu fotoğraf karesinde 1954 yılında Yalova toprak sahasında Kayaspor'lu futbolcular görülüyor.

kayaspor

www.farkyalovada.com kurucusu Gazeteci Faruk Kırtay  1970'li yıllardaki Yalovaspor'lu yılları ve toprak sahasını şöyle anlatıyor.  "Yalova’da toprak sahada oynanan maçlarda su satan çocuklar arasındaydım. Soğuk ve buzlu sularımı Yalovasporlu futbolculara karşılıksız taşırdım o dönemler. Buradan kazandığım paraylada İstanbul deplasmanındaki maça gitmek için saklardım. Yalovalı Cesi’nin annesi Nedime teyze karşılık beklemeden Yalovasporlu futbolcuların formalarını o dönem Yalova deresi kenarında arap sabunuyla yıkar ve çitileyip öyle teslim ederdi futbolculara. Yalovasporlu futbolcuları birer oyuncu olarak görmezdi Yalovalılar. Çünkü, onları oyuncu değil Yalova’nın evladı olarak bağırlarına basardı. İstanbul takımlarının Yalova’ya gelmesi halinde Pazar günleri Yalova’da işyerleri kapanır, doğruca Yalova sahasında  toprak sahada soluklanılırdı.Yalovaspor futbolcuları da bir başkaydı o dönemler. Halkın içinde olur, halkın coşkusunu, üzüntüsünü birlikte yaşardı. Külhanbeylik değil, dostluk ve dayanşma vardı o dönemler.  Taraftarları ise bambaşkaydı. Gencinden yaşlısına sevgi ve saygı egemendi. Yine o dönemler, Yalova’da yaşamak “ Yalovalı” olmak demekti. Yalova’nın suyunu içen, Yalova’nın ekmeğini yiyen, kendini Yalovalı olarak tanımlar ve Yalova için yüreği atardı."

İşte o günlerden kalmış ve sararmış bir fotoğrafta gördüğünüz gibi Yalovaspor futbolcuları, yöneticileri bir 19 Mayis Gençlik ve Spor bayramında Cumhuriyet Meydanına doğru yürürken kortej oluşturmuş, kaldırımdaki Yalovalıları selamlıyor. Korteji izleyen yüzlerce Yalovalı, evlerinin balkonlarından Yalovasporlu futbolculara sevgi gösterisinde bulunuyor o günlerde. 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!